Roboski’de, yayla yasaklarını ve askeri hareketliliği protesto edenlere yönelik bitmek bilmeyen asker saldırılarının son hedefi olan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, yaşadıklarını anlattı.

İnternet Haber'den Nesrin Yılmaz'a konuşan HDP'li Encü, kendisinin Şırnak milletvekili olduğunu söylediği halde, askerler tarafından tartaklandığını belirtti. Encü, askerlerin kendisine, "Seni biz seçmedik, sen eşkıyaların, teröristlerin vekilisin" dediğini ve kendisini darp ettiğini aktardı.

Encü'nün açıklamaları şöyle:

"Ben araçtan inip milletvekili olduğumu söylediğimde, bana, 'seni biz seçmedik, sen eşkıyaların, teröristlerin vekilisin' dediler ve tartaklamaya başladılar. Ben de onlara 'ne yapıyorsunuz, asıl bu eşkıyalıktır' dedim. Bunu söylememe rağmen hala fiziki saldırı devam etti, beni çembere aldılar, darp etmeye başladılar. Kafamın üzerinde silahlar ateşlendi.

"İteklediler, yüzüme değil, vücudumun farklı yerlerine yumruk attılar. Bir asker arkadan yaklaşıp silahın namlusuyla kafama vurdu.

"Silahlar yoğun bir şekilde kafamın üzerinde patlamaya başlayınca, o an 'iş bitti, beni aralarına aldıklarına göre biri vücuduma silahla ateş edecek' diye düşündüm, hayatımdan endişe ettim."