HDP (Halkların Demokratik Partisi) Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları (BM) Komiserliği ile görüşecek.

Görüşme öncesinde ise ANF'ye çarpıcı açıklamalarda bulunan Faysal Sarıyıldız,  Lice’de askeri operasyonla başlayan doğa katliamını ve yaşananları Avrupa gündemine taşıyacaklarını ifade etti.

HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın açıklamaları şöyle:

'İKTİDAR DOĞA VE YAŞAM KATLİAMI YAPIYOR'

“Bildiğiniz gibi AKP iktidarının Kürdistan’da yürüttüğü katliamcı politikalar çerçevesinde ateşe verilen Lice kırsalındaki orman yangınları günlerdir devam ederken ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeni ile köylülerde yaşayan insanlar da evlerinde mahsur kaldı. Bu operasyonlar çerçevesinde ormanların yanı sıra yasaklı köylerde de birçok ev yakıldı. Şu an Lice’de devlet politikaların nedeni ile çok büyük bir doğa ve yaşam katliamı yaşanıyor. Bu çerçevede yaşan olayları aktarmak ve Avrupa’da kamuoyu oluşturmak amacı HDP adına görüşmeler gerçekleştireceğiz. 

'AKP İKTİDARI KENEVİR TARLALARINI BAHANE EDİYOR'

“Durum böyle olunca AKP hükümeti işlediği suçlarının gelecekte cezalandırma ihtimallerine karşı gerçekleştirdiği katliamları meşrulaştırmak amacı ile iğrenç ve kirli manevralara başvuruyor. Mesela Cizre’de onlarca insan diri diri yakılırken saraya bağlı gazeteler manşetlerine ''Teröristler arkadaşlarını yakarak oradan uzaklaştı'' cümlesini taşıyacak kadar mantıktan ve ahlaktan uzaklaşarak alçaldı. Yine bizim bodrumda çocuklarımızın kemiklerini torbalara doldurduğumuz saatlerde ülkenin başbakanı televizyonlara çıkarak; ''HDP askerimizi tuzağa çekmek istedi, bodrumlarda kimsenin olmadığını tespit ettik'' şeklinde yalan değerlendirmelerde bulundu. Şimdi Lice’de yaşanan katliamları meşrulaştırmak isteyen AKP iktidarı kenevir tarlalarını bahane ediyor. Bu şekilde iktidar sergilediği vahşetin üstünü kapatmanın yanı sıra Kürdistan’daki meşru siyasal hareketi kriminalize etmeye çalışıyor.

LİCE'DEKİ ASKERİ OPERASYON

“Askeri operasyonlar için Lice’nin seçilmesinin tesadüfi değil.

“Lice halkı tarihten bu yana Kürdistan’da devletin katliamcı politikalarına karşı halkın reflekslerinin güçlü olduğu ve 40 yıllık siyasal mücadele boyunca büyük bedellerin ödenip, halkın politikleştiği bir yer. O nedenle Lice bastırılarak Amed’e mesaj verilmek istenmektedir. Tıpkı Cizre üzerinden tüm Botan’a cevap verilmesi gibi.

'VAHŞETE HERKES DUR DEMELİ'

“Lice’de yaşanan vahşete dur demek sadece Kürtlerin sorumluğu değil, Türkiye’de yaşayan demokratik tüm kesimlerin sorumluluk ve görevi olmalıdır çünkü faşizm öyle bir şey ki; kendince büyük bir tehdidi bastırdıktan sonra daha küçük tehditlere yönelir. Dolayısıyla bu ülkede iktidarcı otoriter sistemden zarar gören ve yakınan tüm toplumsal kesimler bundan sonra da bu sistemin hedefi olacaktır. Ancak bir arada bu sisteme karşı direnildiğini de bu vahşet sona erecektir. Bu nedenle herkesin bu vahşete dur diyerek Lice için yaşamı koruması gerekir. Lice doğası ve yaşamı ile zengin bir alan bu alanı korumak hepimiz görevi olmalı.”