HDP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayları Pınar Aydınlar, Ayşe Erkek, Melike Arı ve Kamil Ağaoğlu İzmir’in tarım deposu olan Menderes’i ziyaret ederek, yöre sakinlerine HDP’nin "Yeni Yaşam Çağrısı"na destek istediler.

İzmir’in yoğun göç alan bölgelerinden olan Menderes’te Gümüldür Pir Sultan Abdal Derneği, Menderes Mardin Sosyal Yardım Derneği, Menderes Halkevleri ve Menderes Emek ve Demokrasi Platformu'ndaki yetkililerle de görüşen HDP İzmir Milletvekili adaylarından Pınar Aydınlar, burada yaptığı konuşmada, "işçi katliamı yapan, kadınlar üzerinden politikalar üreten iktidara karşı HDP’de tüm ezilen kesimlerin biraraya geldiğini" söyledi.

"SİSTEM SADECE SERMAYEYİ GÜÇLENDİRİYOR"

Aydınlar, "Tarım işçisini ve tarımı sermayeye peşkeş çeken, 2B planlarıyla yeşili çöle çevirmeye çalışan bir zihniyete karşı bizler;  böylesi güzel bir coğrafyada bir arada yaşayabiliriz. Bugünkü sistem sadece sermayeyi güçlendiriyor. Tarım işçisini yoksullaştırıyor, işçinin emeğini çalıyor, Soma’da maden ocaklarında işçiyi katlediyor, Kürdistan’a bombalar yağdırıyor, Karadeniz’de HES’lerle doğayı talan ediyor “dedi.

"YIKICI KIR VE KENT PROJELERİNE KARŞI OLAN PARTİ HDP'DİR"

Pınar Aydınlar yurdun hangi bölgesi olursa olsun; kenti yağmalayan kentsel dönüşüm projelerine, tarihi, kültürel varlıkları ve ortam yaşam alanlarını gasp edenlere, tüm yıkıcı kır ve kent politikalarına karşı olan partinin HDP olduğunu savundu ve şöyle devam etti: “Zulüm politikaları yürütenlere karşı bizler, HDP olarak; Aleviler, Kürtler, Ermeniler, Süryaniler, kadınlar, işçiler, gençler yani tüm renkler kardeşliği, eşitliği, barışı savunuyoruz.” (Demokrat Haber)