HDP kongresinin yapılacağı Arena Spor salonunda Kürtçe “Ji şer re na (Savaşa Hayır)” pankartı indirildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 3’üncü Olağan Kongresine saatler kaldı.  “Atılım Kongresi” olarak tasarlanan kongrede, “Umutla, Cesaretle, Kararlılıkla”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Mutlaka Kazanacağız” sloganları kullanılacak. Bu arada salonun girişinde “HDP 3’üncü Olağan Kongresine Hoş Geldiniz” pankartları da şimdiden yer aldı. 
 
HDP’LİLER ANKARA’YA DOĞRU YOLA ÇIKTI
 
Kongreden hemen önce HDP bileşeni partilerin eş başkanlarına yönelik yapılan gözaltılardan sonra değişik yerlerden de engelleme haberleri geliyor. Ancak bütün engellemelere rağmen HDP’liler Ankara’ya akmaya başladı. Dün akşamdan beri salonda görev yapacak yüzlerce partili, HDP Genel Merkezine ulaştı. Burada halaylar çeken ve şarkılar söyleyen görevlilerin bir kısmı görev yapacakları Arena Spor Salonuna geçti. Yine HDP kongresine katılmak üzere yurttaşlar otobüslerle Van, Hakkari, Muş gibi kentlerden Ankara’ya doğru yola çıkmaya başladı ve bu konuda çekilen videolar sosyal medya da paylaşıldı. 
 
SAVAŞA HAYIR PANKARTI YASAK!
 
Salonda da son hazırlıklar gerçekleştiriliyor. 10 bin kişilik oturma düzeni bulunan salonda en az 15 bin kişilik yer bulunuyor. Salonda daha çok HDP’nin politik taleplerini içeren pankartlar asıldı. Ancak salona asılan “Ji şer re na (Savaşa Hayır)”, “Tecride hayır” pankartları polis tarafından indirildi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı