HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Mahmur (Mexmûr) kampına yapılan saldırıyı kınadı.

Bilgen yaptığı yazılı açıklamada Mahmur'da 1990’lardan itibaren köyleri yakılıp yıkılarak zorunlu göçe maruz bırakılan Kürtlerin yaşadığını hatırlattı.

Bilgen açıklamasında, "Kamp sakinleri, geçtiğimiz yıllarda faili meçhul cinayetler ve gözaltında kaybetmelerle, başta yaşam hakkı olmak üzere her çeşit temel insan hakkı ihlallerinin mağduru olmuştur. Dün akşam saatlerinde yapılan saldırı da, 90’lardan itibaren bu insanların maruz kaldığı hak ihlallerinin bir devamı ve uzantısıdır" dedi.

Saldırıyı provokatif olarak niteleyen Bilgen, "Yerel ve uluslararası yetkililere bu tür saldırıların tekrarlanmaması için gerekli önlemleri acilen almalarını hatırlatıyoruz. BM denetimindeki sivil bir mülteci kampına yapılan saldırıyla ilgili Irak Merkezi Hükümeti başta olmak üzere, BM ile uluslararası kurum ve kuruluşların derhal bir tetkik yapmasını ve sonuçların kamuoyu ile paylaşılmasını talep ediyoruz. Failler bulunmalı, uluslararası hukuk ve BM kuralları çerçevesinde yargılanarak cezalandırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demokrat Haber