HDP tarafından 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri için açıklama listede yer almayan Levent Tüzel açıklamalarda bulundu. Tüzel, bakanlık teklifini reddettiği için HDP tarafından yeniden aday gösterilmediğini savunarak, "Bir ölçüde HDP’nin tercihidir. Bakanlığı kabul etmeyişimizden kaynaklı onların tutumudur. Bu tutum eleştirilecek bir tutumdur," dedi.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, EMEP ve HDP’nin yürüttüğü ittifak görüşmelerinin olumsuz sonuçlandığını ve bu nedenle bugün destek amaçlı ortak bir açıklamanın yapıldığını söyleyen Tüzel, şunları söyledi:

"Listede ben yokum. Bir ölçüde HDP’nin tercihidir. Bakanlığı kabul etmeyişimizden kaynaklı onların tutumudur. Bu tutum eleştirilecek bir tutumdur. Biz halk güçlerinin birliği diyoruz. Demokrasi mücadelesini büyütmeli, tek adam diktatörlüğü karşısında HDP desteklenmeli diyoruz. Ama bu yönde bir ittifak sağlanmadı. Biz de destek açıklaması yaptık. HDP, bizim kararımızı (bakanlığı reddetme kararı) parti hukukuna uygun davranmamak olarak niteledi. EMEP kararlarını bağımsız bir şekilde alır ve uygular. Şimdi dolayısıyla biz bu hareketi de eleştiriyoruz. Seçimlerde HDP’yi destekleyeceğiz ancak bu hareket tarzı, güçlendiren bir tarz değil. İttifak hukuku sağlanamadığı için EMEP olarak biz de aday vermiyoruz."