Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bursa Milletvekili Asiye Kolçak, HDP binalarına yönelik saldırılara ilişkin İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Kolçak, İçişleri Bakanı Öztürk’e şu soruları sordu:

BURSA'DAKİ SALDIRILAR

* HDP Bursa Osmangazi ve Gemlik İlçe binalarına yönelik meydana gelen bu saldırı hakkında soruşturma açılmış mıdır? Açılmamış ise, neden açılmamıştır?

VALİ'NİN 'YERİ VE SAATİ GELİNCE MÜDAHALE EDERİZ' SÖZLERİ

* Vali Münir Karaloğlu’nun ırkçı saldırıya müdahale etmesi gerekirken, ‘saati ve yeri gelince müdahale ederiz’ sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Vali Münir Karaloğlu’nu görevden almayı düşünüyor musunuz? Sizce görevden alınması gerekiyor mu?

* Yerel idari makamlar bu gibi saldırıların önüne geçemiyor mu? Bursa da gerçekleşen bu saldırılara niçin müdahale etmemişlerdir?

AKP SALDIRILARINA YAKLAŞIM

* Bu zamana kadar AKP’nin kaç il, ilçe, mahalle vb. teşkilatına saldırı/protesto olmuştur? Bu protestolar/saldırılar ne kadar süre içinde dağıtılmıştır? AKP teşkilatlarına HDP’ye yapılan saldırılarda ki gibi protestocular girebilmiş midir?

* AKP’yi protesto edenler AKP teşkilatlarına girmeye çalışsa, Vali ve Emniyetin tutumu sizce nasıl olur?

HDP BİNASININ ÇATISINDA IRKÇI GRUPLARLA AYNI KAREDEKİ POLİSLER

* Sizce bu ırkçı saldırılar kimler tarafından organize ediliyor?

* Sizce bu ırkçı saldırganlar, nasıl HDP Bursa Osmangazi ilçesinin çatısına kadar çıkabilmiştir?

* Basında yer alan bir fotoğrafta, HDP Bursa Osmangazi ilçesinin çatısına çıkan saldırganlar Türk bayrağı asarken yanında hiçbir şey yapmadan izleyen sivil ve resmi polisler var, bu fotoğraf hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu polisler hakkında soruşturma açılmış mıdır? Açmayı düşünüyor musunuz?

* Bu olaylar sonrası, bu gibi ırkçı saldırılara karşı ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz?”