Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin dünkü grup toplantısında, kendilerine ait olan belediyelerde cemevlerini resmen ibadethane olarak tanıyacaklarını ve belediye hizmetlerini ücretsiz vereceklerini belirtti.

İstanbul'da Alevi Konfederasyonu ve kurum temsilcileri ile bir araya geldiklerini hatırlatan Demirtaş, Alevi yaşam tarzına sahip halkların taleplerini dinlediklerini belirterek, sorunların çözümü noktasında HDP'nin görüşünü sunduklarını söyledi. Demirtaş, "Görüşmeden memnun olduğumuzu söylemek istiyorum. Bizi ağırlayarak canımıza can katan dostlara teşekkürlerimizi iletiyoruz. Talepleri taleplerimizdir" dedi.

'CEMEVİ İBADETHANE MİDİR' TARTIŞMASINA YANIT

Devletin ya da AKP'nin, "Cemevi ibadethane midir, Alevilik din midir" şeklinde tartışmaya girmeye hakkının olmadığına söyleyen Demirtaş, devletin bu anlamda üzerine düşeni yerine getirmesi gerektiğine işaret ederek, cemevlerinin resmi olarak tanınmaması nedeniyle elektrik ve su faturalarını yatıramadığını ve hacizlik olduğunu söyledi. Demirtaş, "Peki, Diyanet İşleri Bakanı, son aldığı lüks arabasının camından bakınca bu adaletsizliği görebilecek mi merak ediyorum" dedi.

"BELEDİYELERİMİZ CEMEVLERİNİ RESMEN İBADETHANE OLARAK TANIYACAK"

Demirtaş, "Biz bu sorunları belediyelerimiz aracılığı ile belli oranda çözme kararı aldık. Belediyelerimiz cemevlerini resmen ibadethane olarak tanıyacak ve belediye hizmetlerini ücretsiz verecek. Üzerimize düşeni yapacağız. Ancak asıl sorumlu hükümettir" dedi.