Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Alevilerin siyasette, demokratik yaşamda, tarihteki yerleri, yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini, Türkiye'ye ve geleceğe dair beklentilerini tartışmak ve ortak bir siyaset perspektifi oluşturmak amacıyla 4-5 Nisan tarihleri arasında İstanbul Legacy Otoman Otel'de "Alevilik: Tarih, Sorun, Tahayyül" konferansı düzenleyecek.

yuksekovahaber.com'da yer alan habere göre, HDK Eş Sözcüleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü'nün de katılacağı konferansta Alevi kurum temsilcileri, akademisyenler, yazarlar, sanatçılar ve demokratik kitle örgütü, siyasi parti, sendika temsilcileri ile birlikte tartışmalar yürütülecek, atölye çalışmaları düzenlenecek.

İlk gün Alevi Dedesi Tacim Bakır, HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yapacağı konuşmaların ardından konferans, "Tarihsel hafıza ve dünden bugüne Aleviler", "Sorunlar ve çözümler", "Demokratikleşme ve müzakere süreci" ve "Alevilerin Türkiye tahayyülü" başlıklı atölyelerle sürecek. İkinci gün ise atölye sonuç bildirgeleri üzerinden atölyelerin sonuç bildirgeleri sunulacak.