Haziran Hareketi, Yalova'da 'hayır' çalışmalarının polis tarafından engellendiğini bildirdi.

Haziran Yalova Meclisi tarafından yapılan açıklamada, "Haziran'ın Hayır mektubu dağıtması, hayır görselleri asması polis tarafından takip ediliyor ve engelleniyor. Haftalardır Hayır çalışması için mücadele eden Hazirancılar polisler tarafından takip ediliyor, polisin sözlü tacizlerine maruz kalıyor, gözaltına alınıyor" denildi.

"Hayır' ın Yalova'da sesi kısılmaya, görünürlüğü azaltılmaya çalışılıyor" ifadelerinin kullanıldığı açıklama şöyle:

"Mart ayında Emniyet Müdürlüğü ile görüştüğümüzde, 'sadece seçime giren 10 siyasal parti referandum çalışması yapabilir, bunun dışında izin vermeyeceğiz.' cevabı vermişlerdi. Polis takibi ve tacizleriyle süren bu yasakçılığa, dün de mektup dağıtan ve Hayır görseli asan 3 arkadaşımızın gözaltına alınması eklendi.

Arkadaşlarımız 'Seçim Kanunu' na Muhalefet' suçlamasıyla saatlerce gözaltında tutuldu, sonrasında ifadeleri alınarak serbest bırakıldılar. Yalova'da yasaklamaya çalıştıkları Referandum çalışması değil Hayır dalgasıdır. YSK'nın hukuksuz kararına dayanarak iddia ettikleri '10 Siyasal Parti dışında kimse Referandum çalışması yapamaz' ilkesi Yalova'da Evetçiler için hiç uygulanmıyor.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen TÜGVA(Türkiye Gençlik Vakfı) ve MİD-DER (Milli İrade ve Demokrasi Derneği) günlerdir şehir merkezinde Evet stantları ve pankartlarıyla çalışma yapıyor. Bahsi geçen hukuksuz YSK kararı bu çalışmada kimsenin aklına gelmiyor. Hayır engellenmeye, sesi kısılmaya çalışılıyor. Bu baskılara karşı da Tek Adam Anayasası'na karşı da Yalova'da Hayır'ın sesini büyütmeye devam edeceğiz. Korktukları olacak ve Hayır kazanacak"