Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın (GYT')nın iftar yemeğinde Fethullah Gülen'in mektubu okundu. Mektuptaki ifadeler Hükümet'e 'barışalım' mesajı olarak algılandı.

Fethullah Gülen, "Gelin, şu ışıktan günlerin ufkumuzu sarmasını iyi bir vesile sayarak, bütün günahlarımızdan tevbe edelim ve bir arınma süreci başlatalım" dedi.

Gülen mesajında "Geçmişi kötü yanları ile kendi tarihselliğine gömüp dünkü kavgaları şimdilerde yeniden kavga vesilesi yapmayalım. Toplumu değişik kamplara, gruplara ayırmadan vazgeçip her fırsatta birlik ve beraberliğimizi vurgulayalım" ifadelerini kullandı.

Fethullah Gülen'in 'Onursal Başkanı' olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın (GYV), "Evrensel Barışa Doğru 20. Yıl' temalı geleneksel iftar yemeği Four Seasons Otel'de gerçekleşti. GYV Başkanı Mustafa Yeşil'in ev sahipliğinde düzenlenen iftar yemeğine bağımsız milletvekilleri İdris Bal, Hakan Şükür, İlhan İşbilen, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Sanatçılar Hamdi Alkan ve Nuray Hafiftaş ile siyaset, sanat, iş ve medya dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, iftar programında konuşan Mustafa Yeşil, her yıl verdikleri iftarların bir Türkiye geleneği haline geldiğini belirterek, "Bu anlamlı buluşmanın, yine o alabildiğine renkli, samimi ve sıcak atmosferiyle gönüllerimizi ferahlattığını görüyor ve bundan büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Yeşil, GYV'nin kuruluşundan itibaren 20 yılı geride bıraktığını ifade ederek, bu sürede Türkiye'nin başta etnik, mezhepsel, ekonomik, demokratik inanç hürriyeti gibi olmak üzere birçok konuda sıkıntılı dönemler yaşadığını ifade etti. Yeşil, "Beraber şahit olduğumuz tüm bu zorlu süreçlerde vakfımız; toplumsal sorumluk bilinci, daha yaşanabilir ve demokratik bir Türkiye idealine olan inancı, en önemlisi sizlerin samimi destekleri ile birçok faaliyet ve organizasyona imza attı. Bu noktada bizlere verdiğiniz her türlü destek için teşekkürü bir borç biliyoruz" dedi.

FETHULLAH GÜLEN'İN MESAJI

Mustafa Yeşil'in konuşmasının ardından Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Onursal Başkanı Fethullah Gülen'in gönderdiği yazılı mesaj okundu.

Gülen'in mesajında özetle şu ifadelere yer verildi:

"Şayet didaktik bir üslup kullanmak suretiyle hassas ruhları rahatsız etmeyeceksem şöyle seslenmek isterim: Gelin, şu ışıktan günlerin ufkumuzu sarmasını iyi bir vesile sayarak, bütün günahlarımızdan tevbe edelim ve bir arınma süreci başlatalım. Bundan sonra olsun, insanlara karşı saygılı davranıp insanî değerleri korumaya çalışalım. Fikirlere hürmet edip, kim olursa olsun, herkesi kendi konumunda kabul edelim.

Geçmişi kötü yanları ile kendi tarihselliğine gömüp dünkü kavgaları şimdilerde yeniden kavga vesilesi yapmayalım. Toplumu değişik kamplara, gruplara ayırmadan vazgeçip her fırsatta birlik ve beraberliğimizi vurgulayalım.

Hâlâ gönüllerimiz, az da olsa, insanî duygularla çarpıyor ve pazularımız da kuvvetli ise, gelin, o heyecan ve o güçle birbirimizi kucaklayalım. Kırıp parçalayıp, sağa sola saçtığımız kendi parçalarımızı bir araya getirerek, bunları bir daha kopup dağılmayacak şekilde birbirine bağlama yollarını araştıralım. Bizim için her zaman birer kaba yol kesici ve gulyabânî sayılan kinden, iğbirardan, gayzdan uzaklaşarak, bizi halka sevdirecek ve Hakk'a ulaştıracak kalbin dilini anlamaya çalışalım.

İşin doğrusu aylardır her biri bir zıpkın gibi sineme saplanan onca yalan, onca tezvir, onca iftira ve onca şeytanî plân karşısında sükûtu tercih edişimin sebebi milletçe böyle bir tevbeye muvaffak olabileceğimize dair ümidimi koruyor olmamdır. Gürül gürül konuşmak icap eden anlarda bile sadece yutkunmakla iktifa edişim bozulan köprülerin bütün bütün yıkılmasının önünün alınabileceğine ve yeniden mürüvvet ufkuna ulaşılabileceğine olan inancımdır. Evet, sizler gibi vicdan genişliğine sahip fazilet kahramanlarının mütemadi gayretleriyle bir kere daha insanların özlerindeki ünsiyete yöneleceği, böylece sevgi ve diyalog çağlayanının eskisinden gür akacağı kanaatini taşıyorum.

Bir zamanlar çokça gördüğümüz o nazlı nazlı bir araya gelişlerin ve o yürekten birbirini selâmlayışların canlanıp devam edeceğine inanıyorum. Yeniden her yörede o heyecanlı muhabbet nağmelerinin ve birbirinin meziyetini mırıldanan dillerin duyulacağını; o mütekabil hürmet ve muhabbet teâtîlerinin artarak içtimaî atmosferi bütünüyle saracağını ümit ediyorum."

HAKAN ŞÜKÜR: "ÇOK GÜZEL MESAJLAR VERİLDİ"

Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür ise kendisinden önceki konuşmacılara teşekkür ederek, "Çok güzel mesajlar verdiler. Ramazan birlik, beraberlik ve kardeşlik ayı. Benim tek temennim, böylesine gecelerde konuşulan mesajları eyleme dönüştüren muhterem Fethullah Gülen Hoca efendimizin bu dostluk, kardeşlik, barış, diyalog, istişare kokan ve bunu hayata geçiren bu anlayışının tüm yeryüzüne yayılmasıdır. Bugün 'Evrensel Barışa Doğru' temasıyla düzenlenen bu iftara cesaret gösterip gelen bütün arkadaşlara ve dostlara sonsuz sevgilerimi sunuyorum" diye konuştu.