Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü ve beraberindeki heyete Ordu'da saldırı yapıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü'nün de içinde bulunduğu araç, saldırıya uğradı. Sıkışık trafikte duran arabanın kapısını açan saldırganlar Kürkçü'nün yanında bulunan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç'a saldırdı.

30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesinde Karadeniz turuna çıkan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü ve beraberindeki heyet Samsun'daki ziyaretlerinin ardından bugün Ordu'ya geldi. HDP'liler Sırrı Paşa Caddesi'nde vatandaşları selamladıktan sonra aynı cadde üzerindeki parti binasına yürüdüler.

Tahıl Pazarı'nda gerçekleştirilecek olan basın açıklaması, saldırı girişimleri nedeniyle parti binası önünde gerçekleşti.

Tahıl Pazarı'nda toplanan Ülkücüler, heyet tahıl pazarına gelmeyince parti binasına yürüdüler. Parti binası önünde uzun süre sloganlar atan ülkücüler, daha sonra HDP binasında asılı olan HDP bayrağını keserek aynı sokağa büyük bir Türk bayrağı astılar. Olay yerine gelen MHP Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemal Enginyurt, grubun dağılmasını sağladı.

ENGİNYURT: "TEZGAHA GELİYORSUNUZ"

Enginyurt, burada yaptığı konuşmada, "16 ayda getirdiğimiz durumu 16 dakikada yıkıyorsunuz. Tezgaha geliyorsunuz. Bayraksa indi, adamlarsa mesajını aldı. Bizi burada tezgaha getirmesine müsaade etmeyin. Bu memleket için biz canımızı veririz. Bütün Ordu bizi izliyor. Bütün Ordu bizi dinliyor. Bizim arkadaşlarımız derhal bu meydanı terk ediyor" dedi.

"ORDU KÜRKÇÜ'YE MEZAR OLACAK"

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü ve beraberindekiler, provokasyonun önüne geçmek için EMEP İl binasının içerisine girerek, grubun polis tarafından dağıtılmasını bekledi.

"Ordu Kürkçü'ye mezar olacak" sloganlarıyla provokasyon yaratmak isteyen gruba uzun süre müdahalede bulunmayan polis, ancak bir süre sonra söz konusu grubu il binasının biraz daha uzağına geriletti.

Dışarıda bunlar yaşandığı esnada il banasının içinde açıklama yaparak polisin söz konusu gruba herhangi bir müdahalede bulunmamasına tepki gösteren Kürkçü ve beraberindeki partililer, polisin olası saldırılarının önüne geçmeyen tutumu üzerine, kentteki diğer programlarını iptal etti.

KÜRKÇÜ'DEN "TEPKİ" AÇIKLAMASI

Eş Genel Başkan Ertuğrul Kürkçü, olayların ardından parti binasında yaptığı değerlendirmede, gençlerin üniversitede görevli bir öğretim elemanı tarafından kışkırtıldığını ileri sürdü. Kürkçü açıklamasında, "Bu bağrışların aslında Ordu'nun kendi öz dinamiklerinden kaynaklanmadığını biliyorum. Şu anda bağırtı çığırtı dışında fiziki saldırı gerçekleşmedi. Karşı binadaki bağlı olan bayrakların bağlı olduğu ipin kesildiğini fark ettik. Bunun dışında can ve mala karşı bir saldırı ile karşılaşmadık. Bugün bu çatışmacı topluluğun dışında geri kalan herkesten sevgi ve sempati gördük. Yarın da selamlaşmaya devam edeceğiz. Biz bunları arkamızda bırakacağız. Yolumuzun doğru olduğundan bir kez daha eminiz" ifadelerini kullandı.

İl binasında bir süre kalındıktan sonra Kürkçü, yanında bulunan bazı partililer ile birlikte il binasının önünde bulunan araca binerek ayrıldı. Polislerin, Kürkçü'nün içinde bulunduğu aracın bölgeden güvenli bir şekilde çıkışı için bile herhangi bir önlem almaması dikkat çekti.

Binanın önünden ayrıldıktan kısa bir süre sonra sıkışık trafiğe takılan Kürkçü'nün içinde bulunduğu araç bölgeden uzaklaştırılmayan grubun saldırısına maruz kaldı. Aracın kapısını açan saldırganlar, Kürkçü'nün yanında oturan HDP Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç'a saldırdı. Oluç'u darp eden saldırganlara dönük burada da polis tarafından herhangi bir müdahalede bulunulmazken, Kürkçü ve beraberindekileri taşıyan araç, ancak önünün açılması ile birlikte hızla bölgeden uzaklaşabildi.