İnsan hakları savunucuları, Eren Keskin’in 12 yaşında öldürülen Uğur Kaymaz ile ilgili sözleri nedeniyle Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesinden ceza almasına karşı basın açıklaması düzenledi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde yapılan basın açıklamasına İHD İstanbul Şube Başkanı Abdülbaki Boğa, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) İstanbul Temsilciliği adına Ümit Efe ve İHD üyesi Ahmet Demirsoy katıldı.

Toplantıda konuşan Abdülbaki Boğa ve Ümit Efe, Eren Keskin’in sözlerini tekrarladı. Keskin’in yanında olduklarını belirtti.

İHD İstanbul Şubesi adına Ahmet Demirsoy’un okuduğu açıklamada 301. maddenin kaldırılması çağrısı yapıldı.

ABDÜLBAKİ BOĞA: DEVLET KİNDARDIR, KİNİNİ BIRAKMIYOR   

Çerkezköy 1. Asliye Ceza Mahkemesi, Mardin’de 12 yaşındaki Uğur Kaymaz’ın babasıyla birlikte öldürülmesiyle ilgili “Devlet 12 yaşında bir çocuğu katledecek kadar vahşi bir anlayışa sahip” dediği için hukukçu ve insan hakları savunucusu Eren Keskin’i 10 ay hapse mahkum etti.

Ceza, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni alenen aşağılamaya” dair Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesi uyarınca verildi.

Abdülbaki Boğa Kürtçe yaptığı konuşmasında Eren Keskin’in kadına yönelik şiddetten, çocuk ölümlerine pek çok konuda hukuksuzluklara karşı eşsiz bir mücadele yürüttüğünü ve onu kendilerine örnek aldıklarını söyledi.

“DEVLET ÇOCUKLARI ÖLDÜRDÜ, EREN KESKİN DOĞRU SÖYLEDİ’’ 

“Devlet Kürt çocuklarını, Alevi çocuklarını, solcu çocukları öldürüyor. Eren Keskin’in sözlerini tekrarlıyoruz; devlet çocuk katil katilidir ve katilleri de açığa çıkarmıyor.”

“Eren Keskin yalnız değildir” diyen Boğa, Keskin’in yanında olduklarını söyledi.

ÜMİT EFE: AYNI CÜMLEYİ TEKRARLIYORUM  

İHD İstanbul Şubesi eski başkanı Ümit Efe, “Kendimizden önce başkanlığı yürüten Eren Keskin’in cümlesini tekrarlamak ve ona destek olduğumuzu söylemek için buradayız” dedi.

“Aynı cümleyi tekrarlıyorum; devlet katildir. Bu ülkede Kürt çocukları öldürülüyor’’ diyen Efe, Eren Keskin’in ve tüm insan hakları savunucularının gerçeklerin belgelenmesi için aktif görevler aldığını ve insan hakları mücadelesinin çok bedeller ödenen bir mücadele olduğunu söyledi.

Beyza Kural / Bianet