Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, polislere yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlılar ile adliyede fotoğrafı çektiren Milletvekili Hakan Şükür'ü eleştirdi.

Erdoğan, "Yasa dinlemeden, kanun dinlemeden adliye sarayının içerisine girmek suretiyle zanlılarla poz vermeleri suçtur. Bunlara aslında 138. maddenin uygulanması gerekiyor" dedi.

Yargının baskı altına alındığı görüşünü ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: 

"Aylar öncesine gittiğimizde bu tür paralel yargı veya paralel devlet içindeki yapılanmaya yönelik ne diyordu bunların yandaş medyaları. 'Bizim bunlarla alakamız yok' diyordu. Şimdi ne oldu da bu alaka bu denli ortaya çıktı ve bizim zaman zaman adliyelerin önündeki gösterileri şimdi de bu yapının mensupların kendileri buralarda yaptıkları gibi yasa dinlemeden, kanun dinlemeden adliye sarayının içerisine girmek suretiyle zanlılarla poz vermeleri, resim çektirmeleri, bunların hiçbiri yasalar içinde yer alan konular değil, suçtur. Bu konuda dün akşam bir programda da anlattım Anayasa'nın 138. maddesi ortadadır. Bunlara aslında 138. maddenin uygulanması gerekiyor. Siz hangi sıfatla olursa olsun yargıyı baskı altına alamazsınız. Yine oradaki zanlıların birçoğunun elinde cep telefonlarının olduğu haberini aldık. Bununla ilgili de gerekenleri söyledik. Bunların üzerine gidilmesi lazım. Bunlar kalkıp daha önce mafyanın, çetelerin öyle telefonları olduğunu biliriz. Şimdi de paralel güvenliğin elinde bu tür telefonların olması, kendi yazar çizerlerinin, bağımsız diye söylenen bağımlı milletvekillerinin buralara gidip onlarla poz vermesi neyin ne olduğunu ortaya çıkarması açısından çok önemli."