Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye'deki operasyonlara ilişkin olarak, ABD'nin YPG'ye verdiği desteğe tepki göstererek, "PYD ve YPG'ye silah vermeye devam edeceğiz, diyorlar. Amerika'daki seçimlerde diyorlar. Yazıklar olsun, yazıklar olsun" dedi.
 
Erdoğan, isim vermeden ABD eski Başkanı George Bush'ın da danışmanlığını yapmış yazar Michael Rubin'e tepki gösterdi. "Şimdi konuşuyorlar, neymiş, efendim birinci darbe 17-25 atlatılmış, 15 Temmuz, atlatılmış... Şimdi üçüncü darbe gelecekmiş" diyen Erdoğan, "Bir tane ukala kendini bilmez köşesinden bir şeyler yazıyor" ifadesini kullandı. 

"UKALA, BİR ŞEYLER YAZIYORMUŞ"

Konya’da toplu açılış törenine katılan Erdoğan, Rubin’in üçüncü darbe iddiası için, “Şimdi üçüncü darbe gelecekmiş. Bir tane ukala, kendini bilmez, köşesinden bir şeyler yazıyor. Ne diyor şair? Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı, 15 Temmuz darbe girişimini ‘ülkedeki yatırımları hazmedemeyenlerin operasyonu’ diye niteleyerek,“Türkiye’yi muhasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak istemeyenlerin bir operasyonudur” dedi.

Darbe girişiminin ardından kendi çağrısıyla halkın sokağa çıktığını hatırlatan Erdoğan, “Meydanlara dediğimizde, benim aziz milletim meydanlara yürüdü. Komut bekleyin. Herkes meydana dendiği zaman, yine koşarız” diye konuştu.

“YAZIKLAR OLSUN”

Gaziantep'te 14 yaşında bir yavruya Messi forması giydirip onu canlı bomba olarak kına törenine gönderip orada patlattılar ve 56 kardeşimizi şehit ettiler ve 100 kadar vatandaşımız orada yaralandı. Kimdi bu operasyonun sahibi? DEAŞ. O güne kadar sustuk, sabrettik. Ama artık "Son" dedik, Cerablus'a girdik. Şu an Cerablus halkı oraya yerleşmeye başladık. Arkadan Rai'ye girdik, ılımlı muhaliflerle ilerliyoruz. Bu ülkenin güvenlik güçlerini herkes bilecek. Koalisyon güçleri niçin PYD ile hareket ediyor, niçin PYD ile hareket ediyor. İşte bu muhalif güçlerin tamamına yakını bize dost, 63 ülke var koalisyon içinde. Hele hele NATO ülkeleri var ki bunların stratejik ortağı biziz. Bunların teröristleri eğitmesini anlamakta zorlanıyorum.

Koalisyon güçlerinin içinde yer alanlar lütfen daha önce ifade ettiğimiz gibi siz DEAŞ'la mücadeleyi YPG ile PYD ile değil, gelin 63 ülke, bakın 63 ülkeden bahsediyorum. 63 ülke DEAŞ'ı halledemiyorsak biz bu işi bırakalım. Bakın tuzak başka, oyun bizim üzerimizde oynanıyor. Biz bu oyuna ne Suriye'de ne Irak'ta prim vermeyeceğiz.

PYD ve YPG'ye silah vermeye devam edeceğiz diyorlar. Amerika'daki seçimlerde diyorlar. Yazıklar olsun, yazıklar olsun. Senin müttefikin biziz, adımını bizimle beraber atacağız. Eğer biz size "Yanlış yapıyorsunuz" diyoruz. Şu an çok ciddi bir mücadele yürütüyoruz. Biz her terör örgütünden her kahpeliği bekliyoruz, ona göre hazırlığımızı yapıyoruz. 

“CANINA MAL OLACAK” DEMİŞTİ

Darbe girişiminin tek başına bir olay olmadığını ve daha önceden tahmin edilebilir olduğunu belirten ABD’li uzman Michael Rubin, “Türkiye aslında iki darbe yaşadı” diyerek, ilkinin 15 Temmuz’da yapıldığını, ikincisinin de Erdoğan tarafından yapılan ‘sivil darbe’ olduğunu iddia etmişti.

Darbe girişiminin arkasında kim olursa olsun, Erdoğan’ın saatler öncesinden durumdan haberdar olduğunu ileri süren ABD’li uzman, “Ama üçüncü bir darbe en şiddetlisi olabilir; pekala Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatına da mal olabilir” diye yazmıştı.