Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Başbakan Erdoğan, Sivas davasının zamanaşımından düşmesi ile ilgili soruya şöyle yanıt verdi:

 

''Milletimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun. Zaten onlar da söylüyorlar... Yıllar yılı içerde olan vatandaş, içlerinde kaçak olanlar vardı. Bilemiyorum tabii onlar da var...''

 

CIA BAŞKANI'NDAN ERDOĞAN'A SÜRPRİZ ZİYARET

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da CIA Başkanı David Petraeus'la sürpriz bir görüşme yaptığı ortaya çıktı. Erdoğan-Petraeus görüşmesinde, PKK, Suriye ve Irak'taki mezhep çatışmaları konuşuldu.

 

CIA Başkanı Petraeus'un gelişi adeta sır gibi saklandı. Pazartesi günü CIA'in özel uçağıyla Esenboğa Havaalanı'nın özel bir hangarına giriş yapan David Petraeus'un ilk gün temasları gizli tutuldu.

 

Geceyi Ankara'da geçiren CIA Başkanı David Petraeus, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Yenimahalle semtindeki tesislerinde Müsteşar Hakan Fidan ile biraraya geldi.

 

CIA Başkanlığı görevinden önce orgeneral rütbesiyle ABD'nin Irak ve Afganistan kuvvetlerine komuta eden David Petraeus'un, Genelkurmay yetkilileriyle de görüştüğü öne sürüldü.

 

ERDOĞAN'LA YARIM SAAT GÖRÜŞTÜ

David Petraeus'un sır ziyareti ancak bir gün sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmek üzere Başbakanlık resmi konutuna gittiğinde ortaya çıktı. Yarım saat süren ziyaret Başbakan'ın basına dağıtılan resmi programına konulmadı.

 

Görüşmelerde ağırlıklı olarak bölgesel konuların ele alındığı öğrenildi. Bu kapsamda Suriye başta olmak üzere Irak'taki gelişmeler ele alındı. İran'ın nükleer programı ve Afganistan da gündemdeki konular arasındaydı.

 

Özellikle PKK ile mücadelede iki ülke istihbarat servisleri arasında yürütülen işbirliğinin hangi alanlarda geliştirilebileceği üzerinde duruldu.

 

İLK TÜRKİYE'Yİ ZİYARET ETMİŞTİ

David Petreus temaslarının ardından akşam saatlerinde Türkiye'den ayrıldı. ABD Senatosu tarafından Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı(CIA) Başkanlığı'na atanan Orgeneral David Petraeus, görevine başlamadan önce 2011 Temmuz ayında ilk ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştirmişti.

 

Afganistan'daki NATO güçlerinin komutanlığını meslektaşı John Allen'a devreden Orgeneral Petraeus, CIA başkanlığına getirilmişti.

 

Dönemin CIA Başkanı Leon Panetta ise Obama yönetimi tarafından ABD Savunma Bakanı olarak atanmıştı. (ntvmsnbc)