Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3 Haziran'da çıktığı Fas, Cezayir ve Tunus gezisinden yurda döndü. Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda kalabalık bir kitle tarafından karşılandı.

Basın toplantısı yapmayacağı açıklanan Erdoğan, seçim otobüsünden kendisini karşılamaya gelen kalabalığa seslendi.

Erdoğan konuşmasına selamlarla başladı ve "Şu anda İstanbul'da ve kardeşi Saraybosna, Bakü, Beyrut, Bağdat, Şam, Gazze ve Ramallah'ı selamlıyorum," dedi.

"Biz hiçbir zaman gönüller kırmanın tarafında değiliz, gönüller yapmanın tarafında durduk ama dik durduk, dikleşmedik," diyen Erdoğan'ın konuşması partililer tarafından, ara ara, Gezi parkı direnişçilerinin bulunduğu yer olan Taksim işaret edilerek "Yol ver gidelim Taksim'i ezelim" sloganlarıyla kesildi.

Başbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

'BU MİLLETİN ALIN TERİNİ ONLARA YEDİRMEYİZ'

"Bizim kavga arayışımız olmaz, bizim vandallıkla vurup kırmakla kırıp dökmekle işimiz olmaz. Kardeşlerim, biz yapmayı biliriz. Bugüne kadar yaparak üreterek inşa ederek Türkiye'yi büyüterek bugünlere geldik.

Faiz lobisine rağmen bugünlere geldik. Bu faiz lobisi borsada spekülasyonlarla bizi tehdit edeceklerini zannediyorlar. Şunu iyi bilmek lazım. Bu milletin alın terini onlara yedirmeyeceğiz.

'BÖYLE BİR DÖNEMDE NEREDEN ÇIKTI BU İŞLER'

Bunun vandalizmin yanında duran varsa karşısında bizi bulacaklardır. Artık dünya Türkiye'yi konuşuyor, Türk insanını konuşuyor. Böyle bir dönemde nereden çıktı bu işler. Bu günlere ya sabır diyerek, sabreden zafere ulaşır diyerek geldik.

Biz kardeşliği yücelterek bugünlere geldik. Kardeşlerim birileri diyor ki Başbakan yüzde 50'nin başbakanı olduğunu söylüyor. Elinize dilinize dursun. Biz bugüne kadar 70 milyonun hizmetkarı olduğumuzu söyledik, her yere hizmet götürdük.

10 yıl önce Hakkari'de havaalanı açılacak dense kim inanırdı? Geldik 26 ilde havaalanı vardı, şimdi 50'ye ulaştı.

Kimsenin etnik kökeni, inancı, düşüncesi bizim nezdimizde ötelenmiş değildir. 76 milyonun efendisi değil hizmetkarıyız. Biz bitlikte Türkiye'yiz. Biz beraberiz kardeşiz.

Değerli kardeşlerim yaşanan hadiseleri okuruz analiz eder değerlendirir ona göre adımımızı atarız. Başarımızın sırrı gerginlik ve kutuplaşma değildir.

Kutuplaşma taraftarı değiliz ancak zulmü alkışlamayız. Herkesten bize saygılı olmalarını istiyoruz. Yola çıkarken hedef ileri demokrasi dedik ve bunu başaracağız.

Emaneti veren millettir, emaneti alacak olan da millettir. Millet dışında kimse bu emanete el uzatamaz. Sandık dışında kimse bu emanete el uzatamaz. 10.5 yılda bu emaneti canımız gibi koruduk ve korumaya devam edeceğiz.

Hiç kimsenin bu ülkede huzursuzluk yapmasına demokrasiye kastetmesine vandallık yapmasına göz yumamayız.

'SAYISI 15'E BİLE VARMAYAN AĞAÇ İÇİN...'

Şimdi Gezi Parkı'nda sayısı 15'e bile varmayan ağaç için bugün arkasında 3 kayıp bıraktı. 2 gencimiz ve bir baş komiserimiz şehit oldu.

Kardeşlerim bu gençlerin ölümü ne kadar önemliyse polisimin şehdeti de o kadar önemlidir. Bu polis ülkede can güvenliğimizi sağlamak için görev yapıyor. Yeri geliyor terörün yeri geliyor vandalizmin karşısına geliyor.

'NE YAPARSAK HUKUKLA YAPACAĞIZ'

Ne diyorlar polisi çekin ne olacak, burası yol geçen hanı değil. Burası Türkiye Cumhuriyeti'dir. Aşırı güç kullanılmış olabilir ama herkese karşı saldıranlara karşı polisimiz görevini yapmıştır. Kimsenin bize saldırmaya hakkı yoktur.

Bunlar Türk bayrağını yakacak kadar haysiyetsizleştiler. Gazeteciyim diyerek, sanatçıyım diyerek, siyasetçiyim diyerek, son derece sorumsuz bir şekilde hukuksuzluğu kışkırtmanın alasını yaptılar.

Samimi hissiyatla yola çıkan vatandaşlarımız bu hukuksuzluktan uzak durmalıdır. Bu kirli oyundan bu hukuksuz gösteriden kendisini ayırmalıdır.

Ne yaparsak hukukla yapacağız. Hep birlikte 76 milyon bunun karşısına dikileceğiz. Ağır başlılık ve aklıselimden asla taviz vermeyeceğiz. Siz sokaklarda tencere tavayla dolaşanlardan değilsiniz. Bu gençlik elinde bilgisayarla dolaşanlardan olacak.

'TÜRKİYE'NİN YÜKSELİŞİNİ ALLAHTAN BAŞKA KİMSEY ENGELLEYEMEZ'

Siz mazlumların umudusunuz, örnek gençlersiniz. Siz büyük adımlara hedeflere koşacaksınız. Aldanmayacak, aldatmayacaksınız. Size teşekkür ediyorum. Türkiye'nin bütün gençliğini kucaklıyorum. Sevgili İstanbullular Türkiye'nin yükselişini hiçbir güç Allah'tan başka engelleyemez.

Şehit baş komiserimizi ve hayatını kaybeden iki gencimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsu, bahtımız açık olsun..."