ANKARA - Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Sektörü Değerlendirme Toplantısı ve ödül töreninde konuştu. 

11 yılda üstlenilen proje miktarının 214 milyar dolar olduğunu ileri süren Erdoğan 250 firma arasında Çin'in ardından Türkiye'nin geldiğini ileri sürdü.

Kamuoyunda tepki toplayan "Demokratikleşme paketi"nin ertelenmiş bir takım sorunlara çözüm olduğunu ve bunu belli bir takvim çerçevesinde gerçekleştireceklerini ifade eden Erdoğan, "Bu reformlar iç huzura, kardeşliğimize çok önemli katkılar sağlayacak. Bu ne ilktir ne de sondur bunu dün de söyledim" dedi.

Demokrasinin ekonomiyle at başı gittiğini ve Türkiye'de demokrasi güç kazandıkça ekonominin de güç kazandığını savunan Erdoğan, paketin Türkiye ekonomisinin daha da güçlenmesine katkı sunacağını ifade etti.

11 yılın verdiği tecrübeye dayanarak muhalefetin ne diyeceğini nasıl eleştireceğini ezberlediklerini dile getiren Erdoğan, dünyanın hiçbir yerinde yenilikleri eleştiren bir muhalefet olmadığını savundu.

Bugün atılan başlıkların 27 Mayıs'ta da atıldığını ileri süren Erdoğan, milletin bu muhalefeti değiştireceğini kaydetti. (Yüksekova haber)