Cumhurbaşkanı Erdoğan, “‘Kürtler DAEŞ’e karşı savaşıyor’ ifadesi, çok yanlış bir tespit. Biz de DAEŞ’e karşı mücadele veriyoruz, vermeye devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan , Fransa seyahati öncesi Atatürk Havalimanı'nda bir açıklama yaptı. Erdoğan, Rusya'nın Suriye'de düzenlediği hava operasyonlarının Türkiye açısından kabul edilir yanının olmadığını söyledi.

Operasyonların Rusya'yı bölgede zaman içerisinde yalnızlığa götürecek bir adımın da işareti olabileceğini öne süren Erdoğan, "Rusya'nın şu anda atmış olduğu bu adımlar ve Suriye'deki bu bombardıman olaylarının özellikle Türkiye olarak bizim açımızdan kabul edilir hiçbir yanı yoktur. Bunu Putin'in kendisine ifade ettim. Maalesef şu anda Rusya çok ciddi bir yanlışın içerisinde" dedi.

'PYD EŞİTTİR PKK '

Erdoğan açıklamalarında şunları söyledi:

"Rusya'nın şu anda atmış olduğu bu adımlar ve Suriye'deki bu bombardıman olaylarının özellikle Türkiye olarak bizim açımızdan kabul edilir hiçbir yanı yoktur. Bunu Putin'in kendisine ifade ettim. Maalesef şu anda Rusya çok ciddi bir yanlışın içerisinde. Ve bu öyle zannediyorum ki bölgede kendisini zaman içerisinde yalnızlığa götürecek bir adımın da işareti olabilir. Zira Türkiye gibi bir ülkeye rağmen bu adımları atıyor olması bizi ciddi manada üzmektedir, tedirgin etmektedir. Aramızdaki ikili ilişkiler malumdur. Suriye ile 911 kilometre sınırı olan biziz. Rusya'nın Suriye ile bu tür bir durumu söz konusu değil."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bana göre PYD ile PKK eşittir. PYD'nin kimlerle iş birliği altında olduğunu görmek mümkündür. Bunlara silah desteğini verenler uluslararası teröre destek veriyor durumundadır" diye konuştu.

Erdoğan şöyle devam etti:

"Zaman zaman kulağımıza geliyor, 'Kürtler DAEŞ'e karşı savaşıyor' ifadesi. Bu bir defa çok yanlış bir tespit. DAEŞ'e karşı şu anda topraklarını koruma mücadelesi verenler olduğu gibi biz de DAEŞ'e karşı mücadele veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Niye? Terör örgütüdür de onun için ama bir diğer terör örgütünün, bir başka terör örgütüyle mücadele vermesini 'Bunlar iyi teröristtir' anlayışıyla ele almak, masaya yatırmak, bir defa adaletli bir yaklaşıma ters düşer."

‘REJİMLE İŞBİRLİĞİ YAPAN HESABINI VERECEK’

"Suriye'de bu kadar mazlum insan varken 350 bin insanın öldürülmesi var. Devlet terörü estiren bu kişiyi İran da Rusya da savunuyor. Rejimle iş birliği yapan ülkeler bunun hesabını verecekler. Güvenli bölge bizim gündemimizden çıkmaz. ABD ve Rusya'ya teklif ettik. Bu insanlar kendi topraklarına dönmek istiyorlar. Güvenli bölge şart. Yoksa hepsi ölüme açık bir havza olur. Eğit-donat çalışmalarını yapıyoruz. Yine Türkiye yalnız bırakılırsa insafsızlık olur."