İstifa iddiaları ile gündeme gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmenin ardından Twitter’dan açıklama yaptı.

Gökçek, “Dün gece Sayın Cumhurbaşkanı’ndan randevu talep etmiştim, bu gece görüştük. Cumhurbaşkanı’na Külliye’nin karşısına yapılacak projenin tüm detaylarını sundum. Ayrıca Büyükşehir’in devam eden projeleri konusunda çeşitli bilgiler verdim. Kamuoyunun bilgisine” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkan Erdoğan'ın istifasını istediği kişiler arasında,  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Şahan, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın adı geçiyor.

ERDOĞAN’DAN GÖKÇEK AÇIKLAMASI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifa iddialarıyla ilgili olarak, “Şu an böyle bir şey yok. Olmayacağı anlamına gelmez” dedi.

AKP’DEN GÖKÇEK AÇIKLAMASI

AKP Sözcüsü Mahir Ünal da bugün yaptığı açıklamada, '' Şu belediye başkanından istifa istendi ya da bu belediye başkanının istifası istendi şeklindeki açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu iddialar söz konusu değildir. Biz bütün belediyelerimizle ilgili değerlendirmelerimizi de yapıyoruz'' demişti.

SELVİ: MAKUL SÜREDE İSTİFA EDECEK

Öte yandan Gökçek-Erdoğan görüşmesi sürerken  hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CNN Türk canlı yayınında "İstifa süreci başladı. Erdoğan'ın Gökçek'le görüşerek birlikte yol almaları çok önemli bir durum. Bu görüşmeden sonra Gökçek'in makul sürede istifa edeceğini düşünüyorum" yorumunda bulundu.