Hükümete yakın Akşam, Star ve Güneş gazeteleri, Taraf yazarı Emre Uslu olduğunu iddia ettikleri Twitter fenomeni Fuat Avni’yle CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın, Twitter’daki özel mesaj (DM) üzerinden iletişim kurduklarını öne sürmüştü.

Konuya ilişkin olarak Malatya’da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık bir hafta önce Bursa’da yaptığı konuşmada, ailece tehdit aldıklarını söylediğini hatırlattı. Söz konusu iddiada adı geçen Twitter fenomeni Fuat Avni’ye seslenen Erdoğan şunları söyledi:

“Dün gazetelerde görmüşsünüzdür: Bir hafta önce de ailece tehdit aldığımızı söylemiştim. Şimdi kızımla, şahsımla ilgili tehditler ortaya çıktı. Aylardır ortaya çıkan isim var. Delikanlıysan çık ortaya, gizli olarak niye bu işi yapıyorsun. Biz kefenimizi giyerek bu yola çıktık. Bizi buradan caydıramazsın. Sende yürek varsa delikanlılık varsa kod adıyla ortaya çıkma. Terör örgütünün mensubusun. O yüzden kod adıyla konuşursun."

FUAT AVNİ'DEN YANIT

Erdoğan'ın sözlerine Fuat Avni ise, "Delikanlı adam kızının arkasına saklanmaya tenezzül etmez. Delikanlıysan, kızının arkasından çık (!)" yanıtını verdi: