Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında sazıyla türkü söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a gönderme yaparak, "Bir pop star çıkardılar. İyi saz çalıyormuş. Sesi de güzelmiş öyle diyorlar. Hayırlı olsun" dedi.

Erdoğan'ın Nevşehir'deki konuşmasının bir bölümü şöyle: 

'SESİ DE GÜZELMİŞ ÖYLE DİYORLAR. HAYIRLI OLSUN'


Bir pop star çıkardılar. İyi saz çalıyormuş. Sesi de güzelmiş öyle diyorlar. Hayırlı olsun 6-8 Ekim olaylarında milleti sokağa döküp 50 kişinin ölümüne neden olan bu değil miydi?

Parti barajı aşamazsa kriz çıkarmış, erken seçime gidilirmiş.  Bu ülkede hukuka, yasalara ters hareket edenler gereğini görür.

'AYDIN KİSVESİ ALTINDA 200 KİŞİ…'


Sözüm ona aydın kisvesi altında 200 kişi bir araya gelmiş, bildiri yayınlamış. Biz vesayet rejiminin 28 Şubat post modern darbesinden, 27 Nisan bildirisinden biliriz. Bugün illa bir vesayet arayacaklarsa gitsinler arkasında durdukları yere baksınlar.

Vesayeti desteklemek Diyarbakır’da 3. kattan atılan Yasin Börü’nün katline ses çıkarmamaktır. Bu sözde aydınların 6-8 Ekim olaylarında öldürülen 50 kişi için bildiri yayınladığını duydunuz mu? Ne aydını? Bunlar karanlık. Hiçbir milli mesele için bildiri yayınladıklarını göremezsiniz. Bunlar her zaman milletin karşısında oldular.

Milletimizin, Diyanet İşleri Başkanlığı'mızı kapatmak isteyenlerden sorulacak hesabı var. Taksim Kabe’mizdir diyenlerden, Kabe Arap’ın olsun bize Çankaya yeter diyenlerden sorulacak hesabı var. Milletimizin istikrar ve güven ortamına kast edenlerden sorulacak hesabı var. 7 Haziran bu hesabın sorulacağı gündür.