Başbakan Erdoğan, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenler heyetini kabul etti.

Burada konuşma yapan Erdoğan, öğretmenlerin 'atama ve tayin' gibi konuları gündemde tutmasını eleştirdi.

'BAZI ÖĞRETMENLERİMİZİN SORUNLARI...'

Bu konuların öğretmenlerin birinci sıradaki gündemi olmaması gerektiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

''Ne yazık ki son yıllarda öğretmenlik mesleği, bütün kutsiyetinden arındırılarak, yaptıkları son derece hassas vazife göz ardı edilerek çok farklı meseleler üzerinden ülke gündeminde yer alıyor.

Bakıyorsunuz öğretmenlik sadece atama meselesiyle gündemde tutuluyor. Bakıyorsunuz öğretmenlik mesleği sadece tayin meseleleriyle ülke gündeminde tutuluyor.

Öğretmenliğin sadece atama, sadece tayin mevzularıyla gündeme gelmesi, sadece bu konular üzerinden konuşulması ne yazık ki tüm öğretmenlerimiz için çok ciddi bir haksızlık teşkil ediyor.

Bazı öğretmenlerimizin sorunlarının, tüm öğretmenlerimize şamil edilmesi, öğretmenlik mesleğinin merkez meselelerinin ne yazık ki arka planda kalmasına yol açıyor."

'EN ÇOK ATAMAYI YAPAN HÜKÜMET BİZİZ'

Hükümet olarak en fazla eğitime yatırım yapıldığını dile getiren Erdoğan, son 10 yılda 357 bin 48 öğretmen ataması gerçekleştirildiğini aktardı.

Erdoğan'ın Doğu ve Güneydoğu illerinde görev yapan öğretmenlere TOKİ ile yapılan anlaşma çerçevesinde güvenlikli lojmanlar yapılacağını da söyledi.