Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da Raylı Sistem Açılışı ve 72 Adet Tramvay Taşıtı'nın Hizmete Alım Töreni'ne katıldı. Burada halka hitap eden Erdoğan, "O evlerde, o binalarda, o açtığınız hendeklerde yok olacaksınız. Tüm güvenlik güçlerimiz askeriyle, polisiyle, gönüllü köy korucularıyla şu andaki operasyonlar; oralar tertemiz hale gelinceye kadar, huzur ortamı tesis edilinceye kadar bu mücadele orada devam edecektir. Durmak yok, aynı kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

Konya’daki Mevlana Meydanı’nda gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

'HELİKOPTER BOMBALIYOR DA MİNARE YIKILMIYOR' 

Diyarbakır merkez Sur İlçesi’nde 7 Aralık günü çıkan çatışmalar sırasında tarihi Kurşunlu Camii’nde meydana gelen yangına değinen Erdoğan, “Böyle dönemler herkesin eteğindeki taşları döktüğü, maskelerin sıyrılıp gerçek yüzlerin ortaya çıktığı günlerdir. Bu milletle, bu ülkeyle hiçbir aidiyet bağı hissetmeyenlerin hezeyanlarını her gün duyuyorsunuz, seyrediyorsunuz. Bu terör örgütü muhiplerinin iki yüzlü tavırlarına son olarak geçen hafta Diyarbakır’da Fatihpaşa Camii’nin örgüt tarafından yakılması hadisesinde bir kez daha şahit olduk. Çıkıyor bir tane sözde eş başkan ne diyor? Devlet helikopteriyle diyor bombaladı. Bunlar bakar kör. Bu nasıl helikopter ki bombalıyor da minare, kubbe yıkılmıyor. Alttan kapılar yanmaya başlıyor” açıklamasında bulundu.

Yurdun Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan gelişmelere ilişkin konuşan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aynı zihniyet bölgede yaşayan insanların hayatlarını zindana çeviren hendeklere methiyeler düzecek, güvenlikleri için yer değiştirenlere hakaret edecek kadar alçalabiliyor. Belediyeleriyle, belediyelerin iş makinalarıyla hendekler açacaksın ve oradaki benim Kürt kardeşlerime hayatı zindan edeceksin. Şimdi bu insanlar oraları terk etmek zorunda kalıyor. Utanmadan, sıkılmadan da bir de geri dönemezsiniz. Geri dönecekler. O insanlar geri dönecekler. Ama o evlerde, o binalarda, o açtığınız hendeklerde yok olacaksınız. Tüm güvenlik güçlerimiz askeriyle, polisiyle, gönüllü köy korucularıyla şu andaki operasyonlar; oralar tertemiz hale gelinceye kadar, huzur ortamı tesis edilinceye kadar bu mücadele orada devam edecektir. Durmak yok, aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Fatihpaşa Camii’ni yakanlar benim inançlı, imanlı o Kürt kardeşlerimi istismar edenler bunun bedelini ödemeye başladılar ve ödeyecekler.”