HDP Eş Genel Başkanı Selahattin DemirtaşAKP-Gülen Grubu koalisyonu bozulduktan sonra twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Tiran" diye seslenen, Fethullah Gülen Grubu’ndan yana açıklamalar yaparak, Gülen cemaatine yönelik düzenlenen operasyonları öceden haber veren Twitter fenomeni Fuat Avni ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Demirtaş, "Bu bir psikolojik savaş hesabıdır. Bu kesinlikle AKP merkezi tarafından yönetilen bir hesaptır. AKP karşıtı gibi gösterilmeye çalışılan bir hesaptır" dedi.

Demirtaş, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Saray'nın balkonundan 150 metre mesafeden halkı selamladığı fotoğrafı için "Umudunu kaybedenler Erdoğan'ın dünkü fotoğrafına baksın. Issız adama baksın. Biz milyonlarız" yorumunu yaptı. Cumhuriyet Yürüyüşüne katılan vatandaşlar, bayraklarla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın önünden geçti. Erdoğan, vatandaşları Saray'ın balkonundan selamladı.

"MHP AKP'YE CAN SİMİDİ OLDU"

Katıldığı radyo programı canlı yayınında soruları yanıtlayan Demirtaş seçimlere ilişkin de şunları söyledi: "7 Haziran'dan tecrübeliyiz. Tek bir hile görürsek anında müdahale ederiz. AKP'yi sıkıştırdığımız noktalarda MHP onlara can simidi oldu. Seçimden sonra da iş birliği yapabilirler. HDP baraj altında kalacak, AKP iktidar olacak… Savaş çıkarma nedenleri bu."

"FUAT AVNİ AKP'YE YARIYOR"

Sosyal medya hesabı Fuat Avni'yi "provokatör" olarak nitelendiren Demirtaş, "Bu mecraya da kimse kafasını takmasın. Geriye dönüp baktığınızda Fuat Avni'nin AKP'ye çalıştığını çok daha iyi anlarsınız. Bu bir psikolojik savaş hesabıdır. Bu kesinlikle AKP merkezi tarafından yönetilen bir hesaptır. AKP karşıtı gibi gösterilmeye çalışılan bir hesaptır" dedi.