HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Caferi Derneği'ni (Caferi-Der) ziyaret eden HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz ile görüştü. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Demirtaş, TMSF tarafından Bank Asya'ya el konulmasıyla ilgili esprili bir değerlendirmede bulundu.

'AYAKKABI KUTUSUNA SAKLASINLAR"

Demirtaş şunları söyledi:

"Türkiye'de bankada para bulundurmak suç herhalde. Parayı ayakkabı kutularında bulundurmak lazım ki, suç olmasın. O yüzden, herhalde operasyon yapmışlar. Ben öyle tahmin ediyorum. Başka detayları daha öğreneceğiz hep birlikte. Yanlış yapmış... Bankada niye para bulunduruyorlar ki? Ayakkabı kutusuna saklasınlar, suç olmaz."

'SİYASİ DESTEK AÇIKLAMASI İÇİN BURADA DEĞİLİZ'

Caferi-Der'le yaptıkları görüşmeye ilişkin de konuşan Demirtaş, "Biz kendilerinden siyasi bir destek açıklaması için burada değiliz" dedi  ve "Allah herkese akıl vermiş, herkes o akıl doğrultusunda siyasi tercihini kullanır. Biz hepsine saygı duyarız. Ama kullanacağımız akıl, ortak yeni yaşama, bu ezilmişliğimize bir çare oluşturacaksa, o zaman değerli, anlamlı olur" diye konuştu.

HAKAN FİDAN'IN OLASI ADAYLIĞI SORUSUNA YANIT

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın olası milletvekilliği adaylığıyla ilgili soruya ise "Herkes kendi adaylığıyla ilgili kendisi karar verir. Hayırlı olsun diyebilirim, ne diyebilirim ki?" yanıtını verdi.