Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından ilk kez konuştu. Cumhurbaşkanı  Gül , son günlerde gündemin ana maddelerinden olan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili olarak: 'Bir yolsuzluk varsa üzeri kapanmaz' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül ayrıca Başbakan ile görüştüğünü kendi düşüncelerini aktardığını ve Erdoğan'ın Pakistan dönüşü gerekli açıklamayı yapacağını ifade etti.

NE OLMUŞTU?

17 Aralık'ta başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar’ın yanı sıra Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan ve işadamı Rıza Sarraf ile Ali Ağaoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

Bakan oğulları Barış Güler ve Kaan Çağlayan ile Süleyman Aslan ve Rıza Sarraf'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli tutuklanarak cezaevine konmuş, operasyonun ardından hükümet kanadı çok sayıda polis amirini görevden almıştı.