CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, kanun hükmünde kararnameyle (KHK) askeri liselere yapılan düzenlemeden Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın rahatsız olduğunu söyledi.

Değişikliklerle ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın görüşünün alınmadığını öğrendiğini belirten Çiçek, "Bu kararnameler hazırlanırken ne karargahın ne komutanın görüşü sorulmamış bunların hepsine itiraz ediyorlar. Ancak sesleri gür çıkmıyor. Biz onların sesleri olmaya devam edeceğiz" dedi  

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek TBMM'de kapatılan askeri okulların öğrencileriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Dursun Çiçek "Yaklaşık 25 bin askeri öğrenci bir kalemde başka yerler sivil kadrolara yönlendiriliyor. Şimdi devleti yönetenler 'sizi subay, asker yapmayacağız. Sizi puanınıza göre uygun yerler yerleştireceğiz.' diyor. E puanı olmayanlarda var. Askeri liseden harbiyeye geçiş puansız bunlara ne yapacaksınız belli değil. 25 bin gencimiz mağdur, aileleriyle beraber 100 bine yakın insan bu konuda sıkıntılı" ifadelerini kullandı. ​

Gençlerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için mücadele edeceklerini belirten Çiçek, "Askeri okullardaki öğrencilerin mağduriyetleri giderilmezse CHP olarak Anayasa Mahkemesine gitmek dahil her türlü hukuki hakkımızı kullanacağız." dedi.  

Çiçek, bir gazetecinin "Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a yaptığınız ziyarette askeri okulların kapatılması konusunu paylaştınız mı?" sorusuna "Çok acı. Yüzyılların birikimi Genelkurmay Karargahı. Bu kararnameler hazırlanırken ne karargahın ne komutanın görüşü sorulmamış. Bunların Hepsine itiraz ediyorlar. Ancak sesleri gür çıkmıyor. Biz onların sesleri olmaya devam edeceğiz." yanıtını verdi.