CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve CHP Ankara İl Teşkilatı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkındaFETÖ’ye yardım ve yataklık’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. 

15 Temmuz darbe girişimi öncesi eski başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ın, Ankara’yı ‘parsel parsel‘ sattığını söylediği Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı çıkmıştı.

Hürriyet’in haberine göre Emir ve diğer CHP’liler adliye çıkışında açıklama yaptı. Emir şöyle konuştu: “Sayın Melih Gökçek gereğini yapmak yerine, adliyede bizimle hesaplaşmak yerine her zaman yaptığı gibi bizlerle Twitter üzerinden hesaplaşmayı tercih etmektedir. Twitter üzerinden bizi mahkemeye vereceğini, şahsımı süründüreceğini iddia etti; ben de adliyeye gelmesini, beni dava etmesini, hâkim karşısında hesaplaşmayı bekledim. Ancak bu fırsatı kendisi vermedi; nerelerde bekliyor, nerelerde süreci izliyor bilmiyorum ama biz buradayız, o gelemiyorsa biz geliriz.”

Gökçek ise hakkında suç duyurusunda bulunan CHP’liler için kişisel Twitter hesabından şunları yazdı: “Kulaktan dolma bilgilerle attığınız iftiraların hesabını vereceksiniz.”