CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 12 gündür haber alınamayan Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Koruköy’de yaşananları Meclis’e taşıdı.

Sezgin Tanrıkulu, Koruköy’de köylülerin yoğun baskı altında tutuldukları ve işkenceye maruz kaldıkları iddialarını Başbakan Binali Yıldırım’a sordu.

Tanrıkulu, Kuruköy’de 10 Şubat – 20 Şubat 2017 tarihleri arasında köylülerin yoğun bir baskı altında tutuldukları ve işkenceye maruz kaldıkları belirterek,”Bugüne kadar Koruköy’de yaşananlar konusunda kamuoyunu aydınlatıcı, özellikle köydeki yaşlı, çocuk ve hastalarla ilgili kaygıların giderilmesi konusunda AKP Hükümeti tarafından herhangi bir açıklama yapılmamıştır” dedi.

Öte yandan Tanrıkulu tarafından Koruköyü sakinlerinden birine ait olduğu iddia edilen fotoğraf paylaşıldı.

Paylaşılan fotoğrafın köylülerden Abdi Aykut’a ait olduğu öne sürülüyor.

Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım’ın Twitter hesabını etiketleyerek, “Nusaybin Kuruköy’de gözaltına alındıktan sonra işkence gördüğü bildirilen Abdi Aykut’un durumu ile ilgili işlem yapacak mısınız? @TC_Basbakan” diye sordu.

AYKUT’TAN HABER ALINAMIYOR

Öte yandan ANF’ye konuşan Abdi Aykut’un eşi Vetha Aykut, eşi ile birlikte öğrenci olan kızlarını üniversiteye uğurlamak için Kızıltepe ilçesinde bulunduklarını ifade ederek, “Biz Şubat ayı başında Kızıltepe’ye gittik. Köyde iki ineğimiz kalmıştı, eşim 10 Şubat günü ineklerimizi satmak için köye gitti, bir gün sonra köyümüz abluka altına alındı ve eşim de orada kaldı” dedi.

ASKERLER ‘ÖLDÜRÜN’ DEDİ

Vetha Aykut, kardeşinin evinde erzak tükendiği için ablukanın 6. gününde eşinin evden erzak almaya gittiği sırada güvenlik güçlerinin saldırısına uğradığını söyledi.

Aykut, “Eşim burada öldüresiye şekilde dövülüyor, ardından evin bahçesine atılıyor. Eşim saldırıya uğramadan hemen önce telefonda görüşüyorduk. Bir anda sesler duyuldu ‘Öldürün, vurun’ diyorlardı. Telefon kesildi, komşumuzu aradım, askerler onun telefonuna da el koydular, telefon açık olduğu için sesleri duyuyordum. Askerler ‘Öldürün, bahçeye atın” diye bağırıyordu” dedi.

Eşinin kalp hastası olduğunu ve işkence edildikten sonra bahçede iki gün baygın halde yattığını iddia eden Aykut, “İki günün sonunda asker gidip alıyor, bir battaniyeye sarıyorlar, gözaltına götürülüyor, gözaltında durumu ağırlaşınca hastaneye götürülüyor” diye konuştu

‘HASTANE KAYITLARI SİLİNDİ’

Vetha Aykut, hastaneyi aradıklarını ve eşinin hastane de yattığını öğrendiklerini belirterek, sonrasında ise eşinin hastane kayıtlarının silindiğini ve kendisinin akıbeti hakkında hiçbir bilgi alamadıklarını söyledi.

Aykut, “Hastane kayıtlarını sildiler, eşimin hastanede olduğunu inkâr ettiler. Şimdi nerede olduğunu bilmiyoruz” ifadelerini kullandı ve ekledi, “ “Öldürdüler, şimdi de kaybedip çatışma görüntüsü verip “Çatışmada öldürüldü” şeklinde yansıtmak istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Eşinin gözaltına alınması ardından evlerinin de yakıldığını paylaşan Vetha Aykut,  “Bu zulüm nerede var? Nerede görüldü?” diye sordu.