Kendini esnaf olarak tanıtıp CHP’nin ‘Milletçe alkışlıyoruz‘ reklamlarının ‘tahrik edici’ olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunan Ümit Ergün’ün AKP’de çalıştığı ve hükümete yakın bir haber sitesinin imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni olduğu ortaya çıktı.

Ümit Ergün, CHP'nin reklamını  ‘Milletçe alkışlıyoruz’ reklamındaki alkışları ‘tahrik edici’ olduğunu, ve ‘sokak eylemlerinin çıkabileceğini’ öne sürerek suç duyurusunda bulunmuştu.

Ergün verdiği dilekçede "Cumhuriyet Halk Partisi tarafından tüm ulusal televizyon kanalları üzerinden yayına verilen reklamlarda ‘Milletçe alkışlıyoruz’ konusu işlenmiştir. Reklam filmlerinde ana tema da hitap eden insanlara verilen mesaj; bizim görüşlerimizde olmayan insanlara veya muhalif partiye karşı seçim propaganda döneminde, ‘Hep birlikte alkışlama yöntemi ile karşılık verelim, protesto edelim’ olmuştur. Bilindiği üzere alkış hareketi bütün dünyada tahrik edici unsur olarak algılanmakta, olayın akabinde ise suç içeren olaylar yaşanabilmektedir.

CHP’nin de ‘Milletçe alkışlıyoruz’ reklamlarında kullandığı tahrik edici alkışlama fiilinin kişi veya kişilerce kullanabileceği, karşıt görüş ve söylemi protesto etmeliyiz olarak algılanabileceğinden ve bu mesajın sanığın siyasi bir görüş ve bu görüşün katkı taraftarları olduğundan dolayı bu fiillerin reklamın hitap ettiği kişilerce seçim propaganda döneminde topluluk veya bireysel olarak kullanması halinde tahrik edici söylemler çıkabileceği, sokak eylemleri olabileceği, toplumun güvenliğinin sarsılacağı ve akabinde suç unsurunun doğabileceği çok açıktır. Sanığın (CHP tüzel kişiliği) bu eylemle kişileri suça, tahrik edici söylemlere ve protestolara yönlendirdiğinden dolayı sanığın hakkında gerekli kovuşturma ve soruşturma yapılarak, reklamlar hakkında gereğinin yapılması ve sanığın cezalandırılması için savcılığınıza başvurma gerekliliği doğmuştur" ifadelerini kullandı. 


Facebook’ta AKP Gençlik Kolları’nın sosyal medya hesapları için çalıştığını beyan eden Ergün’ün imtiyaz sahibi olduğu Diriliş gazetesinden de AKP’ye açık destek sunulduğu görüldü.