Mardin'in Midyat İlçesi'nde CHP İlçe Başkanı Zeyni Mete, 14 yönetim kurulu üyesi ile birlikte partilerinden istifa ettiğini ve BDP'ye katılacaklarını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta Mardin’in Midyat İlçesi’ne bağlı Söğütlü Beldesi’nin CHP Belde Başkanı Ahmet Kılıç ve 35 kişilik yönetim kurulu üyesi, partilerinden istifa ettiklerini açıklamıştı. CHP’den topluca istifa ettiklerini belirten Kılıç, AK Parti’ye katılacaklarını söylemişti.

Midyat CHP İlçe Başkanı Zeyni Mete, CHP'nin barış sürecine destek vermediği gerekçesiyle istifa ettiklerini belirterek, parti binasını kapatacaklarını ve BDP'ye geçeceklerini söyledi.

İstifa dilekçesini CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Mardin il teşkilatına faksladıklarını söyleyen Mete, şöyle dedi:

"Bölgemizde cereyan eden ve 30 yılı aşkın süreden akan kan ve gözyaşı dindirme meselesi için bir girişim olmadığı gibi barış olmasına da soğuk bakmaktadırlar. Biz Araplar olarak barış sürecini gönülden destekliyoruz, barış sürecine ve halklarımızın sorunlarına ilgisiz kalmalarından dolayı CHP'den istifa ediyoruz.”