CHP sözcüsü Haluk Koç, partisinin resmi olmayan sonuçlara göre aldığı yüzde 25 oy oranına ilişkin olarak, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP bu sonuçlardan sonra hükümeti kurabilecek en önemli siyasi aktör haline gelmiştir," dedi.

Sonuçların oy yüzdeleri üzerinden değerlendirilemeyecek kadar tarihi olduğunu vurgulayan Koç, tespitlerini dört maddede özetledi:

1- AKP iktidarı sona ermiştir

2- Bekleme odasına alınan parlamenter demokrasi kazanmıştır

3- Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP bu sonuçlardan sonra hükümeti kurabilecek en önemli siyasi aktör haline gelmiştir

4- CHP şu andan itibaren demokrasinin işlerlik kazanması için her türlü sorumluluğu üstlenmeye hazırdır.

TÜRKİYE KAZANDI, ERDOĞAN KAYBETTİ

Koç, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:

7 Haziran’da baskıcı zorba bir rejim tehlikesinden şu an itibariyle kurtulmuş bulunmaktadır. Sivil darbe girişimi millet tarafından önlenmiştir. Bu büyük bir demokrasi zaferidir, milletin zaferidir.

Türkiye 8 Haziran’da barışı özgürlüğü, kardeşliği kucaklayan bir yeni sabahaa kalkacaktır. Seçimlerin asıl galibi demokrasi ve Türkiye’dir.

Özetle Türkiye kazanmıştır Recep Tayyip Erdoğan kaybetmiştir. AKP şu an itibariyle iktidardan millet tarafından düşürülmüştür.

Erdoğan anayasayı yasayı ayaklar altına alarak iktidar partisinin eş başkanıymış gibi, devlet imkanlarını kullanarak, milletin vergileriyle milletin gözününün içine baka baka, YSK’nın da göz yummasıyla seçim çalışması yürütmüştür.

Cumhurbaşkanlığı siyaseten meşruiyeti tartışılan bir makam haline gelmiştir.“ (diken)