HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Afrin Harekatı ile ilgili Alman hükümetine seslendi. Buldan, "Kürt halkının özgürlük talebini görmezden gelmeyin. Afrin’de sivillerin katledilmesine seyirci kalmayın" ifadesini kullandı. 

Alman ile Türkiye'nin kirli bir pazarlık içerisinde olduğunu ileri süren Buldan, "Türkiye ile yaptığınız kirli pazarlıklar sonucu Deniz Yücel’in nasıl serbest bırakıldığını biliyoruz. Yapılan bu kirli pazarlıklar sonucu Türkiye’ye tankların, topların verildiğini biliyoruz" şeklinde konuştu. 

Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen Newroz kutlamasına katılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın konuşması şöyle: 

Kürt halkı bugün katliamlarla karşı karşıya. Yaşadığı her coğrafyada zulümle karşı karşıya. Kendi onuru için, insanlık mücadelesi verirken, eşitlik ve özgürlük mücadelesi verirken her türlü zulüm ve katliamla karşı karşıya kalmıştır. 

"ÖSO DA AYNI ŞEKİLDE PÜSKÜRTÜLECEKTİR"

IŞİD’e karşı Rojava’da direnen halkımız, IŞİD’i nasıl geri püskürttüyse Afrin’de de ÖSO’yu aynı şekilde püskürtecektir. Ancak Kürtler bu onurlu direnişi sürdürürken, Kürtler eşitlik ve özgürlük taleplerini ifade ederken, dünya devletlerinin sessiz kalmalarını kabul etmiyoruz. ABD ve Avrupa ülkeleri sessizliğini korumaya devam ediyor. Tıpkı Fransa’nın göbeğinde 3 Kürt kadın siyasetçiye sessiz kaldıkları gibi. Cizre’de, Nusaybin’de, Şırnak’ta Sur’da sessiz kaldıkları gibi. Roboski’de 34 insanımız katledilirken sessiz kaldıkları gibi. Şimdi aynı katliam Afrin’de. Afrin’de siviller katlediliyor, Afrin’de çocuklar katlediliyor ve Avrupa ülkeleri yine sessiz. 

"KÜRT HALKININ ONURLU MÜCADELESİ TESLİM ALINAMAZ"

Herkes şunu çok iyi bilmeli ki Kürt halkı onuruyla, iradesiyle kendi haklarını ve yaşam alanlarını kontrol etmeye devam edecek. Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki Kürt halkının iradesi asla teslim alınamaz. Kürt halkının onurlu mücadelesi teslim alınamaz. Bugün Kürtler dünyanın her yerinde alanlarda. 

"KİRLİ PAZARLIKLARINIZI BİLİYORUZ"

Ama bugün Almanya’nın bu kentinden Almanya hükümetine seslenmek isteriz. Türkiye ile yaptığınız kirli pazarlıklar sonucu Deniz Yücel’in nasıl serbest bırakıldığını biliyoruz. Yapılan bu kirli pazarlıklar sonucu Türkiye’ye tankların, topların verildiğini biliyoruz. Bu kirli pazarlıklar sonucu Almanya’da Kürt kurumlarına baskınlar düzenleniyor. Bugün Newroz kutlamamıza bile zorla izin veriliyor. Ama Kürt halkının onurlu mücadelesi kirli pazarlıklara feda edilmeyecek kadar değerli. Alman hükümetine sesleniyoruz; Kürt halkının özgürlük talebini görmezden gelmeyin. Afrin’de sivillerin katledilmesine seyirci kalmayın.

"AB, 'DOĞU GUTA NEYSE AFRİN ODUR' DEMEDİ"

AB’ye de sesleniyoruz Yaptığınız çağrı Türkiye tarafından yok hükmünde sayıldı. Ancak inanıyoruz ki Avrupa ülkeleri katliamlar karşısında sessizliğiniz bozarsa, AB üyesi ülkeler AB’den bu kararı çıkarmaya zorlarsa o zaman yeniden ateşkesi sürecine herkes katkı sunar. O yüzden AB bu çağrıyı yinelemeli.  “Doğu Guta neyse Afrin odur” demeli. Ateşkes kararı yönünde kararlar almalıdır. 

TÜRKİYE BARIŞA MAHKUM ETTİ

Biz her zaman diyalog ve müzakereye inanan bir halkız. Suriye başta olmak üzere Türkiye’de de tüm sorunların diyalogla çözüleceğine inanıyoruz. Türkiye’de müzakere sürecinde gördük ki 3 yıl kimsenin burnu kanamadı. Ancak AKP hükümeti barış ve müzakere sürecini bitirdi. Barışı mahkum etti. Barış sürecinde rol alan herkesi, özellikle Sayın Abdullah Öcalan ve onun şahsında tüm Kürt halkını cezalandırmak istedi. 

Bugün Sayın Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış bir tehdit var. Herkes Sayın Öcalan’ın barışa, özgürlüklere verdiği önemi çok iyi biliyor. Ancak barış ve müzakere süreci bitirildikten sonra öcalan üzerinde ağırlaştırılmış tecridi ortaya koyan Türkiye o süreçte rol alan arkadaşlarımızı da cezalandırdılar. İdris Baluken’e 16 yıl ceza verdiler. Milletvekillerimizi rehin aldılar. 

Siyaset yapmamız engelleniyor. Sizlerin bize verdiği yetkiyi kullanmamız engelleniyor. 9 milletvekilimiz cezaevinde, belediye eşbaşkanlarımız cezaevinde. Buradan sevgili Selahattin Demirtaş’a, sevgili Figen Yüksekdağ’a ve tüm tutuklu arkadaşlarımıza sevgilerimizi gönderiyoruz. Buradan Sayın Abdullah Öcalan’a sevgilerimizi gönderiyoruz. 

"MÜCADELEDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Biz, tek kişi bile kalsak özgürlük ve eşitlik mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz. HDP olarak Türkiye toplumunun barışa, özgürlüğe olan ihtiyacından dolayı bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. 

Kürt halkı bir dahaki Newroz’da bu alanlarda özgürlük halayları çekecek

HDP bir barış köprüsüdür. HDP Türkiye’de tüm halkların temsil edildiği bir partidir. İçerisinde Kürdün, Ermeninin Süryaninin, kadının, gencin olduğu herkesi temsil eden bir partidir. Zorlarına giden bu.Türkiye halklarını kucakladığımız için Türkiye halklarının sorunlarıyla ilgilendiğimiz için bu kadar üzerimize geliyorlar. Ancak kimse karamsarlığa kapılmasın. Kürt halkı kazanacak. Kürt halkı bir dahaki Newroz’da bu alanlarda özgürlük halayları çekecek. 

Bugün Kürtler üzerinden ve Kürtleri tarih sahnesinden silmek isteyenlere bu meydanı doldurarak cevap verdiniz. Bu meydandaki kararlı duruşunuz 21 Mart’ta Amed’de, Hakkari, Mardin, Batman meydanında özgürlük halaylarıyla buluşacak. 

Demokrat Haber