Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin, dünyanın lider ülkesi olacağını belirterek, 'Bundan sonra biz başkalarına sormayacağız ne olacak diye? Onlar bize soracak. Biz onları takip etmeyeceğiz. Dünya bizi takip edecek' dedi.

AK Parti Konya 1’inci sıra milletvekili adayı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Beyşehir İlçesi’nde tarihi Eşrefoğlu Camii’nde öğle namazını kıldıktan sonra ilçe merkezinde halka seslendi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı mitingde konuşan ve dünyaya adaleti yaymak için yola çıktıklarını belirten Bakan Davutoğlu, şöyle dedi:

"Biz gücümüzü bir takım çetelerden, dış mihraklardan değil halktan alıyoruz. Bundan 10 sene önce borç isteyen bir Türkiye vardı. Yine silah isteyen bir Türkiye vardı. Artık borç isteyen değil, borç veren, yardım isteyen değil, yardım eden Türkiye var. Artık önümüzdeki dönemde lider bir ülkenin ayak sesleri geliyor. Aslında 2023 yılında kudretli ve şefkatli bir devlet istiyoruz. Bu bizim tarihe geri dönüşümüzdür. Hiçbir güç bizim bu tarihimizi engelleyemeyecek. Ay yıldızlı bayrağımız herkesin sembolü olacak."

”DÜNYA BİZİ TAKİP EDECEK”

Eğitime tam destek verdiklerini belirten Davutoğlu, "Biz bu kutlu yolculuğa" halk desteğiyle devam edeceklerini anlatırken, Türkiye’nin dünyanın 16’ncı büyük ekonomisi konumunda olduğunu söyledi. Davutoğlu, "İnşallah 2023’te dünyanın 10’uncu büyük ekonomisi olacağız. Bütün okullarımıza bilgisayar getiriyoruz. Eğitime ayırdığımız kaynaklar, savunmayı da geçti. Her ilimize üniversite açtık. Biz istiyoruz ki; Türkiye dünyanın parlayan yıldızı olsun. Kudretli devlet savunması için dışarıya ihtiyaç hissetmeyen devlettir.

Atak helikopterini, Altay tankını, kendi savaş gemilerimizi ve insansız hava araçlarını üretmeye başladık. Türkiye, kendi imkanlarıyla ayakta duracak ve dünyanın lider ülkesi olacak. Cihan devletinin ayak sesleri bu. Bu ayak seslerini artık herkes duyacak. Bunu görmek istemeyenler bile görecek. Dünyada sesimizin gür bir şekilde çıkması için çalışıyoruz. Bundan sonra biz başkalarına sormayacağız ne olacak diye? Onlar bize soracak. Biz onları takip etmeyeceğiz, dünya bizi takip edecek. Kendimize, milletimize güveniyoruz" diye konuştu.

Ajanslar