HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, sosyal medya hesabından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın hedef olarak gösterildiğini kaydeden Bilgen, “HDP’yi seçim yoluyla baraj altında bırakmayı başaramayanlar şimdi yargı operasyonlarıyla parlamento dışına itmeye çalışıyorlar” dedi.

Bilgen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İki Eş Başkanın yaptığı açıklamalar kesinlikle Anayasa suçu. Bunlar bunun bedelini ödemek durumundalardır” sözlerini, “HDP’nin Meclis’te olması Erdoğan’ın lütfu değil halkın fedakar mücadelesinin eseridir. Partilerin nerede ne kadar kalacağına onlar karar verir” ifadeleriyle değerlendirdi.

HDP’nin Meclis’te olmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “lütfu” olmadığını, halkın “fedakar” mücadelesinin eseri olduğunu belirten Bilgen, “Partilerin nerede ne kadar kalacağına onlar karar verir. Hitler Almanyası örneğini koskoca Başkan adayı Cumhurbaşkanı yanlış anlatmayacağına göre tüm dünya yanlış anlamıştır. İktidar partisi temsilcileri Anayasa ve sistemi ayak bağı olarak tarif ediyor. Öz yönetimi önermek suç ama Anayasayı ayak bağı görebilirsiniz” dedi.