HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Davutoğlu'nun "HDP hendekleri meşrulaştırıyor" sözlerine "Hendek kazanların bizim meşruiyet söylemlerimize ihtiyacı yok" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ayhan Bilgen, bu gün toplanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı ve gündeme dair HDP Genel Merkezi'nde değerlendirmelerde bulundu.

Bilgen, son günlerde birçok sivilin yaşamını yitirdiği onlarca insanın ise yaralandığı bilgisini verdi.

Bölgede askeri araçlardan ilçeleri terk etme anonslarının yapıldığını söyleyen Bilgen, Cizre'de sağlık meslek lisesini bombalanma görüntülerini hatırlatarak, yaşananların Gazze, Halep ve Kobanê'den farklı olmadığını söyledi.

Başbakan Davutoğlu'nun "HDP hendekleri meşrulaştırıyor" sözlerine cevap veren Bilgen, "Hendek kazanların bizim meşruiyet söylemlerimize ihtiyacı yok. Ona ihtiyaç duymuyorlar ama güvenlik güçlerinin uygulamaları zaten bu hendeklerin meşrulaştırmaya kendisi yetiyor" dedi.

Davutoğlu'nun, HDP'yi kastederek "Meclis'te derslerini vereceğiz" şeklindeki tehditlerine de karşılık veren Bilgen, "Meclis ders alma verme yeri değil. Parlamento, hükümetin politikalarının sorgulandığı, hesaba çekildiği ve hükümetin de yaptıklarından dolayı hesap verdiği bir mekanizmadır.

" Eğer yüzde 90'ların üzerinde oy almış bir partinin parlamentoda baskıya tabi tutulması, o toplumun; bu gün sokağa çıkma yasağı uygulanan, evleri boşaltılan o halkın parlamento ile başka hiçbir bağı kalmayacaktır. Bu bağı kesmeye yönelik girişimler hangi sonuçları doğurur?

Stratejik derinlik konusunda kafa yoranların da tahmin edebileceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.