BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, "Bir kamyon bomba Reyhanlı'nın ortasına kadar geliyor ve devlet bunu tespit edemiyor. Buna kimi inandıracaksınız?" diye sordu.

TBMM Genel Kurulu'nda, BDP'nin, "cezaevlerindeki koşullar ve kötü muameleyle" ilgili araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi görüşüldü.

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Reyhanlı'daki patlamayla ilgili değerlendirmede de bulundu. Üçer, "Tonlarca bomba bir kentin içine geliyor, bununla ilgili bir istihbarat yok; ama 1 Mayıs'ta eylem yapan Dilan'ın elindeki şişe, bomba olarak kabul ediliyor" dedi.

Üçer, "Bir kamyon bomba Reyhanlı'nın ortasına kadar geliyor ve devlet bunu tespit edemiyor. Buna kimi inandıracaksınız?" diye sordu.

AKP'DEN BDP'NİN ÖNERİSİNE İTİRAZ

AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, BDP'nin önergesiyle ilgili olarak da, şu anda Türkiye'de 388 ceza infaz kurumu bulunduğunu, ceza infaz kurumlarının sayısıyla beraber niteliklerinin de arttığı bilgisini verdi.

Fiziki ve mevzuat alanındaki iyileştirmeler yapıldığını belirten ve örnekler veren Tunç, yine de uygulamada kötü muamele örnekleri varsa bunların üzerine gidilmesi gerektiğini söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ise, İmralı cezaevindeki koşulların, aslında bütün cezaevlerinde olması gereken koşullar olduğunu ifade etti.

BDP'nin önerisi oylama sonucunda reddedildi.(Radikal)