BDP Diyarbakır Milletvekili ve Örgütlenme Komisyonu Başkanı Nursel Aydoğan, tarafından parti teşkilatına gönderilen genelgede, 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinliklerinde, taş atan çocukların ve Pozantı Cezaevi'nde yaşanan cinsel taciz ve tecavüzün resmi kutlamalarda gündeme gelmeyeceği, bundan dolayı resmi kutlamalara katılmak yerine alternatif etkinlikler yapılması gerektiği kaydedildi.

 

BDP Diyarbakır Milletvekili ve Örgütlenme Komisyonu Başkanı Nursel Aydoğan, 23 Nisan etkinliklerine ilişkin PM üyeleri, il ve ilçe başkanlıkları ile belediye ve İl Genel Meclis başkanlıklarına genelge gönderdi. Genelgede, yaşanan süreçte AKP hükümetinin tasfiye stratejisini hayata geçirmeye çalıştığının anlatıldı, "Ancak bu tasfiye konseptine karşı büyük bir direnişin açığa çıktığı bir gerçekliktir. Amed, İstanbul, Batman, Cizre, Van ve daha pek çok yerde açığa çıkan bu gerçeklik, AKP hükümetini hangi yöntemi kullanırsa kullansın, bu politikaların yenilmeye mahkum olduğunun göstergesidir" denildi.

 

23 NİSAN’DA ALTERNATİF ETKİNLİKLER YAPILACAK

Genelgede, 23 Nisan Çocuk Bayramı'na ilişkin alınan kararlar da yer aldı. 23 Nisan'da resmi kutlamalarda bölge illerinde taş attıkları gerekçesiyle cezaevine konulan çocuklar ile Pozantı Cezaevi'nde çocuklara karşı yaşanan cinsel tacizin görmezden gelineceğine vurgu yapılarak, "Uğur Kaymaz, Ceylan Önkol, Mehmet Uytun, Halil İbrahim Oruç, Mizgin Özbek, Enes Ata, Rozerin Aksu gibi sokak ortasında vurulan, vücudunda yaşlarından daha fazla kurşun yarası açılan çocukları görmeyecekler. Sokakta yaşayan, 10-12 yaşlarında çıraklık yapan çocuk işçiler bu 23 Nisan'da görülmeyecekler. Ve bu 23 Nisan'da ana dilleriyle eğitim yapmak isteyen çocukların eğitim hakkından yine bahsedilmeyecek. İşte, başta Kürt çocukları olmak üzere pek çok çocuğun yaşamının, ölümün kıyısında olduğu gerçekliğinden hareketle bu 23 Nisan Çocuk bayramıyla ilgili resmi kutlamalara katılmamamız, bunun yerine alternatif eylem ve etkinlikler gerçekleştirmemiz daha uygun olacaktır" denildi.