Başbakan Erdoğan, LGBT aktivisti ve Halkların Demokratik Partisi Beyoğlu İlçe Başkanı Levent Pişkin hakkında suç duyurusunda bulundu.

Pişkin, Başbakan’ın “Dört dörtlük Aleviyim” açıklaması üzerine twitter’dan “Başbakandan 'Dört dörtlük ibneyim. İbneliği sizden öğrenecek değilim' açıklaması bekliyoruz” yazmıştı.

Başbakan Erdoğan, Pişkin hakkında basın yoluyla hakaret suçundan (TCK 125/4) şikayetçi oldu.

bianet’e konuşan Pişkin, Başbakan’a eşcinselliği aşağıladığı için karşı dava açacağını söyledi:

"İbnelik bir cinsel yönelimdir. Bir hakaret teşkil etmez. Başbakan burada dava açılmasını isteyerek bir cinsel yönelimi aşağılama suçu işlemiştir.

“Ben de karşı dava açacağım ve 1 liralık sembolik bir manevi tazminat isteyeceğim.”

"3 MİLYON DİKTİM"

Hakan Demir de twitter’dan Başbakan’ın kendisinden aynı sebeple şikayetçi olduğunu duyurdu.

Demir twitter’dan “Başbakan’dan ‘Eşcinselliği bunlardan öğrenecek değiliz, Ben eşcinselin daniskasıyım, 3 milyon eşcinsel diktim’ çıkışı bekliyoruz” yazmıştı.

Şikayet dilekçesinde bunun “ağır sinkaf içerikli ve utanç verici sözler” olduğu ve Demir’in bir gazetede blog yazarı olmasının “onu geniş kitleler tarafından takip edilen bir rol model haline getirdiği” ifade edildi.

11 SENE ÖNCE

Recep Tayyip Erdoğan, 2002’de katıldığı Abbas Güçlü ile Genç Bakış Programı’nda bir öğrencinin sorusu üzerine şöyle konuşmuştu:

"Eşcinsellerin de kendi hak ve özgürlükleri çerçevesinde yasal güvence altına alınması şart. Zaman zaman bazı televizyon ekranlarında onların da muhatap oldukları muameleleri insani bulmuyoruz."