BDP lideri Selahattin Demirtaş, Meclis'e gitmemeleri konusunda KCK tarafından tehdit edildiklerini yalanladı, "KCK'dan tehdit almadık, ispat etsinler istifa ederim" dedi. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Hande Fırat'a konuşan Demirtaş, Başbakan'ın "terörle mücadele, siyasetle müzakere" sözlerine de yanıt verdi, "Başbakan siyasetle mücadele ediyor" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın "siyasetle müzakere" açıklamasını BDP lideri Demirtaş CNN TÜRK'e değerlendirdi.

"Başbakan siyasetle mücadele ediyor" diyen BDP lideri, "Başbakan İmralı ve Kandil ile müzakere, siyaset ile mücadele yürütüyordu. 3 bin 500 siyasetçiyi tutukladılar. Cümle olumlu ama altı boş. Biz müzakereden kaçmayacağız. Ama Başbakan oyalamayı, zaman kazanmayı düşünüyorsa politikası yanlış" ifadesini kullandı.

Demirtaş yeni anayasanın "BDP"siz yapılamayacağını da belirterek, "Biz bunun için seçildik" şeklinde konuştu.

BDP lideri, Meclis'e gidip gitmeme konusunda verecekleri kararı öncesinde, KCK tarafından "bu şartlarda Meclis'e gidilirse, Kürt halkına ihanettir" ifadesiyle tehdit edildikleri iddialarını da yalanladı.

Selahattin Demirtaş "Hükümetten, MHP'den herkesten tehdit aldık, ama KCK'dan tehdit görmedik. Açıklamayı ispat etsinler istifa ederim" ifadesini kullandı.

İlgili açıklamaları aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz: