AKP iktidarının katliamcı IŞİD'e karşı politikasını değiştirmesi çağrıları sürerken, hükümetin IŞİD karşısındaki tutumunu ortaya koyan açıklamalardan biri bugün Enerji Bakanı Taner Yıldız'tan geldi.

Kayseri'de bayramlaşma töreninde konuşan Bakan Yıldız, "Bizim için IŞİD de PKK da birdir" dedi.

Suriye ve Irak'ta gerekirse sınır ötesi harekatta bulunabilmek için tezkereyi çıkardıklarını belirten Yıldız, şöyle konuştu: "Şimdi bakın, dünyanın bir kısım ülkeleri bizi PKK'yla IŞİD arasında tercih yapmaya zorluyorlar, ‘Hangisini tercih edersiniz’ diye. Bizim için IŞİD de bir, PKK da bir. Hepsi ülkelerin siyasi istikrarını ve insanlığı hedef almış kitlelerdir. O yüzden bizim bunlar arasında kendi lehimize tercih yapmak diye bir şeyimiz olmaz" diye konuştu.

Böyle bir tercihi ortaya atmanın hem Türkiye'nin siyasi istikrarını, hem de uluslararası itibarını zedeleyeceğini ileri süren Yıldız, "Böyle bir oyun içine düşmemiz söz konusu olmaz. Tabii Kobani'nin savunmasıyla ilgili bunlar bahsediliyor. Aynı hassasiyeti bakın zamanında biz söylemiştik. Yaklaşık 4 yıldan bu yana bölgeyle alakalı öngördüğümüz bütün konular tek tek ortaya çıkmaya başladı" iddiasında bulundu. (ETHA)