Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır, AB’nin Türkiye vatandaşlarına vize uygulamasını eleştirerek, “Efendi olun, kapıları şimdiden açın da, ondan sonra benim de kafam kızıp sizlere kapıları kapatmayıvereyim” dedi. Türkiye'yi ağır siklet boksörüne benzetene Bozkır, 'Bir oturttu mui kimse yerden kaldıramaz sizi' diye konuştu.

Zaman’dan Salih Karaca’nın haberine göre Belçika’nın Türkiyeli nüfusu yüksek yerlerinden Beringen’de konuşan Bozkır, Türkiye’nin ekonomisinin AB’de yer alan 22 ülkeden daha iyi olduğunu söylerken, Türkiye vatandaşlarına vize uygulamasını da eleştirdi.

"SİZ EFENDİ OLUN"

Türkiye’deki iş imkanının Avrupa’ya oranla çok daha iyi durumda olduğunu öne süren Bozkır, "Şimdi diyorlar ki, vizeyi kaldıracağız da, acaba kapıları açtığımızda 20 milyon Türk iki günde Avrupa’yı istila eder mi? Korkuya bak. Ya, benim ne işim var, geleceğim; burada iş yok, güç yok. Zaten benim arkadaşlarım işleri kapmış. Eğer kapıları açarsak, Türkiye vize koyacak. Çünkü Türkiye’de iş var, gençlik var, çalışan insan var. Çok fazla gelirseniz belki de ben vize koyacağım," diye konuştu.

AB Bakanı Bozkır, sözlerini, "Onun için siz efendi olun, şimdiden açın da, ondan sonra benim de kafam kızıp sizlere kapıları kapatmayıvereyim," diye sürdürdü.

"AĞIR-SİKLET BOKSÖRÜ BİR OTURTTU MU..."

Türkiye'nin ilerlemesini istemeyen güçler olduğunu da iddia eden Bozkır, Türkiye'yi ağır siklet boksörüne benzeterek, "Önümüze setler çekiyorlar, bir sürü darbe teşebbüsleri oluyor. Türkiye, bir ağır siklet boksörüdür. Ağır sıklet boksörü, karşısındakine şöyle bir bakar. Birkaç tık tık vuruş olduğu zaman bir bakar. Baktı ki bu tık tıklar çok canını sıkmaya başladı: Ağır-sıklet boksörü bir oturttu mu, vallahi kimse yerden kaldıramaz." dedi