Grup toplantısına çok sayıda bayrakla gelen Devlet Bahçeli, dün Diyarbakır'da yaşanan bayrak olayına değindi, Genelkurmay Başkanına tepki gösterdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, "Genelkurmay başkanı istifa edecek kadar onurlu olmayı deneyecekler midir?" dedi.

Genel Kurmay Başkanı'nı eleştiren Bahçeli şu ifadeleri kullandı: " Yerlerde tekmelenen bayrağımız güpegündüz gasp edilen sancağımızdır. Bu oluyorken komutanlıkta hiç mi duyarlı, helal lokma yemiş bir asker çıkıp da şerefsize gününü göstermemiştir. O personel nerededir o sıra, pilotlar nereye uçmuştur, askerler o sıra nerededir? Silahlar tek kurşun atmadan teslim mi edilecektir.

Hava sahamızın güvenliği kimdedir? Bi haber komutanlar silah çeken terörist olunca ne yapacaklardır. Pısırıklığı, pasifliği devam mı ettireceklerdir. Genelkurmay başkanı istifa edecek kadar onurlu olmayı deneyecekler midir?

Genelkurmay Başkanlığı açıklamasının sonunda şaka gibi, komedi gibi bir ifade kullanmıştır “Hiçbir kişi veya grubun şanlı Türk bayrağının gönderinden indiremez” denilmiştir. Teröristler bayrağımızı indirdikten 24 saat sonra aklı başına geliyor. Sayın başkan geçiniz bunları, paylaştığınız görüşleri milletimize değil, hain direkteyken anında yapacak mertliği göstereceksiniz

Sayın paşa sizler başbakanın peşinden sürüklenirken vatan elden gidiyor farkında mısınız? Şayet devlet yaşayacaksa, bayrak direğine çıkan had bilmezinde, alnı çatından devrilmesi de haktır, hukuktur, şaşmaz adalettir."