Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli HDP’lilerin dokunulmazlıklarına ilişkin,” PKK’nın Meclis’teki uzantılarının dokunulmazlıklarını acilen kaldıralım. HDP’lilerin dokunulmazlıklarının zırhını delelim. Sayın Başbakan ayak sürüme. Engel çıkarmayınız adaletin önünü açınız” ifadesini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

‘TÜRKİYE ATEŞ ÇEMBERİNDE’

”Hiç kimse başını kuma gömmesin. Türkiye yoğun bakımda, ateş çemberindedir. Hiç kimse gözünü kapatmasın şayet uyuyorsa doğrulsun zira Türkiye varlığıyla tüm kaynak ve değerleriyle hedeftedir.

“Uydurduğumuzu düşünen bulunuyorsa mübarek analarımızın gözlerinden dökülen yaşların cami avlularında toplanan kederli yüzlerin en kalıcı cevap olacağını söylemek isterim. Sürekli yutkunuyor yumruklarımızı sıkıyoruz. Şehitler geldikçe hayat bize zindan oluyor canımızdan can gidiyor.

‘KONYALIYDIN ŞİMDİ DİYARBAKIRLI OLDUN’

“Hükümet, terörizmin boyutunu göremedi. Ortada ciddi bir güvenlik zafiyeti vardır ve kesindir. Başka ülkeleri eleştirenlerin özeleştiri yaptıklarına henüz şahit olunmuş değildir. Sayın Başbakan Serok’luğu çok sevdin. Allah var ya; bu isim sana tam oturdu. Seninle üne ve şöhrete kavuştu. Konyalıydın şimdi oldun Diyarbakırlı.

‘DOKUNULMAZLIKLARI ACİLEN KALDIRALIM’

“PKK’nın Meclis’teki uzantılarının dokunulmazlıklarını acilen kaldıralım. HDP’lilerin dokunulmazlıklarının zırhını delelim. Sayın Başbakan ayak sürüme. Engel çıkarmayınız adaletin önünü açınız. Buna var mısınız?

“Sayın Başbakan tavsiyem Nusaybin ve diğer operasyon yapılan il ve ilçelerde yaşayan vatandaşlarımıza çağrıda bulunun onlara 3 gün mühlet verin ve şehirleri tahliye etmelerini sağlayarak herkesi emniyetli yerlere alın. Arkasından da Nusaybin’de taş üstünde taş baş üstünde baş koymayın.

 “Erdoğan’ın ziyaretinde nükleer güvenlik konusu ikinci plana düşmüştür. Erdoğan’ın ABD’ye intikali sırasında havaalanından itibaren başlayan olumsuzluklar ve nezaketsiz muameleler bizlerin gözünden kaçmamıştır.

“Bizim Cumhurbaşkanımıza bakışımız bellidir. Bugüne kadar aramızda geçen yoğun ve kıyasıya siyasi mücadeleler de unutulacak türden değildir. Ancak Erdoğan ABD’de Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil etmiştir.

“ABD yönetiminin havalimanında Erdoğan’ı bir manga askerle karşılamaya layık bulması Türkiye’ye haksızlık ve saygısızlıktır. AKP’li Dışişleri Bakanı’nın bir avuç insandan oluşan karşılama kuyruğuna telaşla girip ön safa geçmesi ve durumu kurtarmaya çabalaması hiçbir gerçeği değiştiremeyecektir.”