Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Almanya Radyo Televizyon Kurumu’nun bir programında yayınlanan kendisiyle ilgili iki dakikalık hiciv videosuna verdiği ‘diplomatik’ tepkiye bir eleştiri de Avrupa Parlamentosu’ndan geldi.

Erdoğan’ın basın özgürlüğü ve insan hakları konularındaki tutumu nedeniyle eleştirildiği video nedeniyle Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmıştı.

"SEVGİLİ ERDOĞAN, BU KEZ FAZLA İLERİ GİTTİNİZ"

Avrupa Parlamentosu'nun Sosyal Demokrat Başkanı Martin Schulz, Bild gazetesine yaptığı yorumda konuyla ilgili sert konuştu.

Martin Schulz, şunları söyledi:

"Bir başka ülkenin Cumhurbaşkanı’nın karikatürize edildiğini hissettiği için Almanya'dan demokratik hakları sınırlandırmasını istemesi kabul edilir değil. Erdoğan'a açıkça şunu söylemeliyiz: Biz bu ülkede demokrasiye sahibiz. Bu kadar. Türkiye Cumhurbaşkanı da olsa siyasetçiler hiciv ile birlikte yaşamalı. Sevgili Erdoğan, bu kez fazla ileri gittiniz. Bunu yapamazsınız. Hiciv demokratik kültürün temel öğelerindendir."

"AB, TÜRKİYE'YE BAĞIMLI DEĞİL"

Schulz sığınmacı anlaşması nedeniyle Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yumuşak davrandığı suçlamasına ise "AB Türkiye'ye bağımlı değil," yanıtını verdi.

Alman basını özellikle bu konuda hem Erdoğan'ı hem Almanya Başbakanı Angela Merkel'i sert şekilde eleştiriyor.

Ülkenin önde gelen haber dergisi Der Spiegel de son sayısında Erdoğan ile Merkel’i eleştiren ‘Korkunç Dost’ başlıklı çarpıcı bir kapak yapmıştı.