Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde, yazar Alev Alatlı'nın yaptığı konuşma Emine Erdoğan'ın gözlerini doldurdu.

Edebiyat alanında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nü alan Alev Alatlı; Gezi olayları ve benzer sokak eylemlerinde gençleri sokağa dökmek için provokatif tavır takındıklarını öne sürdüğü yazarları eleştirerek "Bir kalem darbesi ile atar ergenleri sokağa döken yazarın yaptığı helal değildir" dedi.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Alatlı'nın konuşmasından dikkat çeken bölüm şöyle:

‘SAYIN CUMHURBAŞKANIM OLİGARKLARI BOŞA ÇIKARDINIZ’

"Dünya 5'ten büyüktür. Beynelmilel medya kartellerinin, muhtelif strateji uzmanlarının nadan dünyalarından büyüktür. Sayın Cumhurbaşkanım siz ve ekibiniz dünyadaki bugün 1.5 milyon Suriyeli'ye kapılarını açtığınız için tarih sizi ayrı bir yere yazacak.

GEORGE ORWELL AYAĞA KALKAR SİZİ ALKIŞLARDI’

Dünya 5'ten büyüktür dediniz ve tüm oligarkları boşa çıkardınız. Bugün George Orwell olsa sizi ayakta alkışlardı. Siz dünya beşten büyüktür dediğinizde George Orwell ayağa kalkar sizi alkışlardı. O yetmez Daniel Defoe de kalkar o da alkışlardı. Sizin sahici dostlarınız sanatçılar ve edebiyatçılar arasındandır''