CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkilerden Sorumlu Üyesi Güven Karataş, Rusya'nın 700 bin tirajlı Komsomolskaya Pravda adlı gazetesine konuştu. Karataş, "AKP savaş çığırtkanlığı yapıyor" dedi. 

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Güven Karataş, Rusya'nın en çok satan gazetelerinden biri olan Komsomolskaya Pravda Gazetesi'ne AKP hükümetini ve politikalarını anlattı. AKP'yi savaş çığırtkanı olmakla eleştiren Karataş'la yapılan röportajı Rus Konsolos Alexander Khlopotnov da izledi. Ünlü Gazeteci Daria Aslamova’nın gerçekleştirdiği röportaj, gazetede tam sayfa olarak yayımlandı. CHP'nin politikalarını anlatan ve dünyadaki gelişmeleri nasıl yorumladığını da aktaran Güven Karataş, partisinin temel hedefinin bir an önce iktidara gelebilmek olduğunun altını çizdi. 

Karataş, Gazeteci Aslamova'nın "Türk hükümetinin dış politikasını anlamakta zorluk çekiyoruz" demesi üzerine "Doğrusu biz de öyle..." cevabını verdi. Karataş, Türk hükümetinin Beşşar Esad'ı eleştirip Sudan Darfur'da binlerce kişinin ölümüne yol açan El Beşir'i kırmızı halılarla desteklemesinin anlaşılır olmadığını belirtti. 

CHP'nin hiçbir diktatörü desteklemediğini belirten Güven Karataş, "AKP hem iç hem de dış politikada büyük bir çelişki yumağı içinde" ifadesini de kullandı. (gercekgundem.com)