AKP’nin "Kürt Sorunu'nda Çözüm" konusunda öne çıkan iki ismi adaylıktan çekildi. AKP Diyarbakır’dan 6. sıra adayı Abdurrahman Kurt ile Batman’dan 2. sıra adayı Mehmet Emin Ekmen adaylıktan çekildiklerini açıkladı.

AKP’nin Diyarbakır’dan 6. sıra aday gösterdiği eski milletvekili Abdurrahman Kurt ile Batman’da 2. sıra adayı olarak gösterilen eski milletvekili Mehmet Emin Ekmen adaylıktan çekildiklerini duyurdu.

EKMEN: PARTİMİN ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN

imctv.com.tr’de yer alan habere göre Ekmen, sabah saatlerinde sosyal paylaşım ortamı Twitter hesabından yaptığı açıklama ile Batman milletvekilliği adaylığından çekildiğini açıkladı.

“Partimin önünü açmak amacı ile Batman 2. sıra adaylığından çekilme dilekçemi YSK’ya teslim ettim.

“Arkadaşlarımızın uyumlu bir çalışma yürütmesine imkan vermek, Batman’ın siyasi coğrafya dağılımına uygun yeni bir adayın belirlenerek partimizin seçimlere daha güçlü ve heyecanlı girmesine fırsat tanımak üzere AKP Batman 2. sıra adaylığından yasal süresi içerisinde çekiliyorum.”

KURT: AK PARTİ’DEKİ SİYASİ SÜREÇ TAMAMLANDI

AKP’nin Diyarbakır’da 6’ncı sıra milletvekili adayı Kurt, adaylıktan çekildiğini belirterek, “Gördüğüm lüzum üzerine adaylıktan çekildim. Daha sonra konuyla ilgili açıklama yapacağım” dedi.

Kurt, Twitter hesabından da “Bismillah her hayrın başı. Olan da hayır vardır. AK Parti’deki siyasi sürecimizi tamamlamış bulunuyoruz. Toplumsal barış adına yaptığımız çalışmalarda maddi manevi katkı sunan tüm dostlara en kalbi şükranlarımı iletiyorum. Umarım 2015 seçimleri bizi toplum olarak birbirimize daha da yakınlaştırır” dedi.