CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da aralarında bulunduğu AKP’li 12 ilçe belediye başkanı ve 60 belediye meclis üyesi hakkında Fethullah Gülen Grubu mensubu olduklarına dair AKP’lilerden ihbar aldıklarını  savundu. 

Sözcü’den Özlem Güvenli’ye konuşan Canpolat, AKP’den kendilerine, parti içindeki Fethullah Gülen Grubu mensuplarına ilişkin dosyalar geldiğini ileri sürdü. 

Hukukçular, mali müşavirler, denetim uzmanları ve eski Sayıştay üyelerinin bulunduğu bir ekiple bu ihbarları araştırdıklarını aktaran Canpolat, Topbaş dahil AKP’li 12 ilçe belediye başkanı ve 60 belediye meclis üyesini mercek altına aldıklarını anlattı.

“222 MİLYAR DOLARLIK BÜTÇEYİ HARCADI”

Canpolat, AKP’nin İBB yönetimine geldiğinden beri toplam 222 milyar dolarlık bütçeyi harcadığını savunarak, şu ifadeleri kullandı:

“Birinin kardeşi darbe yapıyor kendisi AKP genel başkan yardımcısı. Birinin eniştesi 'FETÖ'nün finansörü, kendisi AKP’nin belediye başkanı. İnandırıcı değiller. Bank Asya’ya öğretmen maaşını yatıranları tutukladılar. Peki Bank Asya’yı açanlar nerede? İBB’nin parasını Bank Asya’ya yatıranlar nerede?”

MAĞDUR DOSYALARI BAŞBAKANLIĞA 

CHP İstanbul il başkanlığının darbe girişimi sonrası kurduğu mağdur destek komisyonuna 10 bine yakın kişinin başvurduğu bilgisini veren Canpolat, yedi kişilik bir heyetle bu başvuruları incelediklerini, beş bin 335 dosyanın genel merkez Başbakanlığa iletildiğini kaydetti.

Canpolat, bir mağdurdan aldığı mektubu da aktardı: “Ben hayatımda hiç sol partiye oy vermedim. Sol partiye oy vermenin günah olduğunu anlattılar. Demek ki Allah bizi sınadı. En son CHP’nin kapısına getirdi. 6 çocuğum var. Öğretmen maaşımı kestiler. Bankada 30 bin liram vardı ona el koydular. Çocuklarımı kaydettirecek param yok.”